banner166

Başkan Toltar’dan teşkilata hizmet sunumu

AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatının önceki günkü yönetim kurulu toplantısına katılan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 4,5 yılda yaptığı çalışmaları sunum şeklinde teşkilata anlattı.

Başkan Toltar’dan teşkilata hizmet sunumu
banner158
banner174

 Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, önceki gün AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatının haftalık olağan toplantısına katıldı. Toplantıda İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimine 4,5 yılda yapılan hizmetler ve yapılmakta olan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Toplantıya İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi ile AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyesi Ersin Küçükateş’de katıldı.

 

TEŞKİLATA SUNUM YAPTI

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, "2014 yılında yola çıkarken, halkımıza seçim beyannamemizde yapacağımız hizmetleri taahhüt etmiştik. Bu taahhütler teşkilat olarak hem bizlerin hem belediye başkanımızın hemde büyükşehir belediye başkanımızın ortak çalışması sonucu halkımıza verdiğimiz sözlerdi. Geçen 4,5 yıllık süre içerisinde halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalıştık. Halkımıza verdiğimiz taahhütlerin ne aşamada olduğunu masaya yatırıyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımız ve eksik olan projeleri hep birlikte değerlendireceğiz. Başkanımız Ali Toltar'da 4,5 yılda yaptığı çalışmaları bize aktaracak. Bizde belediyemizin yaptığı ve yapacağı çalışmalar ile birlikte Büyükşehir ve Hükümetimizin yaptığı çalışmaları vatandaşa aktaracağız.”dedi.

 

DAHA GÜZEL BİR DİLOVASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Akbulut’un ardından teşkilat üyelerine sunum yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Bende teşkilatın birçok alanında görev yapmış bir kardeşiniz olarak partimizin verdiği karar ve halkımızın desteği ile 4,5 yıldır belediye başkanlığını yürütmeye çalışıyorum. Bu güne kadar eksiklerimiz hatalarımız olabilir. Ancak tek gayemiz halkımıza verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek ve Daha güzel bir Dilovası’nı inşa etmektir. Şükür elimizden geldiğince de ekibimizle birlikte güzel hizmetler yapmaya çalıştık.

 

HER ZAMAN PARTİMİN EMRİNDEYİM

 

Önümüzde 2019 yerel seçimleri var. Partimizin vereceği karar doğrultusunda tekrar görevimize devam edebiliriz yada partimize gönül vermiş emek vermiş başka bir arkadaşımız aday gösterilebilir. Bu davaya gönül vermiş, Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda yürüyen ülkesini ve milletini seven herkesin aday adayı olma hakkına sahiptir. Herkese başarılar diliyorum. Benim buradaki amacım partimin ilkeleri ve Genel Başkanımıza laik bir şekilde burada partimizin oylarını nasıl yükseltiriz onun için çalışıyorum. Aday gösterilirim yada gösterilmem. Gösterilmezsem de partimin başarısı için her zaman çalışmaya hazırım. AK Parti olarakta burada yine kenetleneceğiz ve yeni bir zafere daha imza atacağız. Bundan kimsenin kaygısı olmasın. Adayımız kim olursa olsun.

 

EKONOMİK SIKINTILAR YAŞADIK

 

Görev yaptığım süre içerisinde 5 ayrı seçim, iki ilçe kongresi ve iki Genel Merkez kongresi ile birlikte ülkemizi karanlığa gömmek isteyen hainlerin gerçekleştirmek istediği 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Tabi bunları hizmetlerin devamı açısından bahane olarak görmüyoruz. Ancak sıkıntılı bir süreçte görev yaptığımızı ve şuanda da dış güçlerin ülkemiz üzerinde ki ekonomik baskıları altında hizmetlerimize devam etmeye ve halkımıza verdiğimiz taahhütleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Ayrıca bu süreç içerisinde hükümetimizin sanayicinin önünü açmak ve üretimin artırılması adına aldığı karar doğrultusunda belediyelere ödenen vergilerin önemli bir kısmının kesilmesi de özellikle sanayiden önemli bir gelir eden belediyemizi ekonomik anlamda biraz sıkıntının yaşanmasına neden olmuştur. Tasarruf tedbirleri anlamında kişi başına gelirlerimizde düşüşler yaşandı. Kısacası varlık içerisinde yokluk çekiyoruz.

 

BAŞKAN TOLTAR'IN SUNUMUNDAN BAZI PROJELER

 

Değerlendirme konuşmasının ardından projeler hakkında bilgiler veren Başkan Toltar, "Göreve geldiğimizden bu yana alt yapı ve üstyapı çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Doğalgaz çalışmalarımız %97 seviyelerine ulaştı. İnşallah tamamına verildikten sonra çevre sorununda da önemli bir sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Tavşancıl'da yaptığımız bölgemizin en güzel mesire alanı olan Yeşil Vadimizi halkımızın hizmetine sunduk. 85 Bin metrekare alanda yer alan Bayrak tepe Parkımızda bu yıl halkımızın hizmetine açılacak. İçerisinde kafeler ve piknik alanları, oyun alanları dinlenme alanları olacak. Her mahallemizde çocuk oyunlarını kurduk. Bozuk olanları onardık.

 

FİKRİ IŞIK’A EĞİTİM TEŞEKKÜRÜ

 

Eğitim konusunda ilçemiz AK Parti döneminde büyük yol kat etti. 11 Yeni okula kavuşan ilçemizde öğrencilerimiz daha modern ve ferah sınıflarda eğitim yaparken, okullarımızda kadrolu öğretmen eksiğimizde yok denecek kadar az seviyededir. Eğitim konusunda ilçemize büyük katkıları olan hükümetimize ve özellikle büyük emek harcayan geçmiş dönem Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a, geçmiş dönem Belediye Başkanımız ve şimdiki milletvekilimiz Cemil Yaman’a, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, bölge milletvekilimiz ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

 

YAVUZ SELİM CADDESİ AKTİF HALE GELECEK

 

Eynerce Kavşağımız açıldı. Şimdi yeni düzenlemeler ile birlikte eksiklikler giderilerek Cumhuriyet Mahallemize giriş verilerek Yavuz Sultan Selim Caddemiz faal bir cadde halini alacak. Burayla ilgili istimlâk çalışmaları bitti. Çalışma başlatıldı. İlçemizin için oldukça önemli sorun olan İZAYDAŞ çöp deponu alanı ortadan kaldırılarak ilçemiz nefes aldı.

 

OLİMPİK HAVUZUMUZ YAPILIYOR

 

Olimpik Yüzme Havuzumuzun inşaatı sürüyor. Kapalı semt pazarımızın yeri alındı ve ihalesi yapıldı. Projesi hazır, kısa sürede inşaatına başlanılacak. Yine en büyük sorunlarımızdan olan Tır parkı içinde yaklaşık 80 dönümlük Tır parkı için çalışmalarımız devam ediyor. Mimar Sinan ve Orhangazi Mahallesi ile yukarda ki mahallelerimizin hastaneye ulaşımını kolaylaştıracak yeni bağlantı yolumuz için Büyükşehir Belediyemizle anlaşma sağladık. İnşallah bununda çalışmasına kısa sürede başlayacağız. Diliskelesi Spor salonumuz yapımına başladık. Bağdat caddesinin ikinci etabına başladık. Kısa sürede yeni bir görünüme kavuşacak.

 

DOĞU KAVŞAĞI SORUNU ORTADAN KALKIYOR

 

Yaklaşık 30 yıldır yapımı duran Doğu Kavşağımız sanayicilerimiz ve Dilovası Belediyesi’nin ortaklaşa girişimleri ile bitirilmesinin ardından yaşanan Dilovası’na giriş ve çıkış noktasının uzatılması sorunu halkımızın isteği doğrultusunda geçtiğimiz yıl yeniden düzenlenerek ilçemize hem giriş hemde çıkış noktasında kolaylık sağlanması adına yeniden düzenlenip inşaat çalışmalarına başlandı. İnşallah 29 Ekim de bitecek ve Doğu kavşağımızda yaşanan giriş ve çıkış sorunumuzda çözülmüş olacaktır. 

 

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

 

Belediye olarak sosyal belediyeciliğe çok önem veriyoruz. Dilovası'nda halkımızın çoğunluğu ihtiyaç sahibi dar gelirli insanlar olduğu için göreve geldiğimizden bu yana halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına bu güne kadar 15 milyon lira değerinde çeşitli desteklerde bulunduk. El atmadığımız okul, cami ve derneğimiz kalmadı. Halkımızın en çok istediği semt konaklarına 9 yeni semt konağı ekledik ve eklemeye çalışıyoruz. Gebze Ticaret Odası'nın katkılarıyla ilçemize kazandırdığımız Halk Eğitim, Sivil Toplum ve Muhtarlık binamız bitmek üzere Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve yönetimine teşekkür ediyorum. Diliskelesi'nde Balıkçılar Barınağımızı yaptık. İki kapalı spor salonumuzu halkımızın hizmetine sunduk. 

 

DURMAK YOK HİZMETE DEVAM   

 

Başkan Toltar teşkilata yaptığı hizmet sunumunun ardından yaptığı açıklama da ise “Dilovası’nın Ak Partiyle yoluna devam etmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. Dilovası’nın daha büyük hizmetler alabilmesi için bir dönem daha Ak Parti ile yola devam etmelidir. Bizler kenetleneceğiz. Birlik beraberlik içerisinde seçime gireceğiz. Dilovası kazansın istiyoruz. Ben aday olurum yâda olmam ama Ak Parti adayı kim olursa olsun. Burada bir zafere daha imza atmalıyız. Onun için “Durmak yok hizmete devam” diyoruz.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2018, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER