Mike Tyson Hakkında Bilinmeyenler !

Michael Gerard Tyson ya da bilinen adıyla Mike Tyson, dünyanın en tanınmış simaları arasında yer alır.

Mike Tyson Hakkında Bilinmeyenler !
banner158
banner174

 Kuzey Amerika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Mike Tyson, 1980’li ve 90’lı yıllara damga vurmuştur. Mike Tyson, gerek özel hayatı gerekse de kendisine şöhreti getiren dövüş sporlarından boksta sergilediği sıra dışı davranış ve performanslarla başta Amerika Birleşik Devletleri ve haliyle dünyanın gündemine oturmuştur. Dünyada insanlara boks denildiğinde çok az sayıda isim gelir ve bunlar arasında Muhammed Ali ve Mike Tyson muhakkak yer alır. Mike Tyson, Muhammed Ali sonrasında Amerika Birleşik Devletleri topraklarında yetişmiş en sansasyonel boksör olarak kabul edilir. Mike Tyson’a şöhreti getiren, sıra dışı agresif tutumu ve acımasızlığı olmuştur. 30 Haziran 1966 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri topraklarında dünyaya gelmiş olan Mike Tyson, 1985 yılında 19 yaşında iken profesyonel boks kariyerine adım atmıştır. Bu tarihle beraber 20 yıl sürecek olan profesyonel boks kariyerine start veren Mike Tyson, çok kısa bir sürede bir dünya fenomeni haline dönüşmeyi başarmıştır.

Kariyerinde sayısız başarılara imza atan Mike Tyson, henüz 20 yaşında iken, 1986 yılında Dünya Ağırsiklet Boks Şampiyonu olmuştur. Mike Tyson, elde ettiği bu başarı ile dünya gündemine oturmuştur. Çünkü dünyada hiçbir boksör 20 yaşında iken Dünya Şampiyonu olamamıştır. Buna Muhammed Ali de dahildir. Trevor Berbick’i nakavt eden Mike Tyson, dünya şampiyonluğunu elde etmiş ve bunu diğer başarılar da peşi sıra izlemiştir. Mike Tyson, rekorları altüst eden bir performans sergileyerek dünyanın en çok konuşulan sporcularından birine dönüşmeyi başarmıştı. 1985 yılında profesyonel olan Mike Tyson, o tarihle beraber çıktığı 19 resmi müsabakada hiç yenilmedi ve tüm maçları nakavtla kazandı. 1987 yılında WBA ve IBF kemerlerini beline geçirmeyi başaran Mike Tyson, ”Iron Mike” lakabını aldı ve dünya ağırsiklet boksunun bir numarası haline geldi. 1,78m boyunda olan Mike Tyson, ağırsıklet için kısa olsa da çok agresif bir oyuncu olması sebebiyle çok etkili bir boksöre dönüşmüştür. Genel olarak ilk yıllarında rakiplerini ilk iki rauntta nakavt etmesiyle nam salmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde bulunan ve kendisiyle aynı adlı şehir de yer alan New York şehrinin Brooklyn ilçesinde dünyaya gelmiş olan Mike Tyson, 1990’lı yıllara gelindiğinde ciddi anlamda sorunlar yaşamış ve tecavüz suçundan hüküm giyip bir dönemini hapiste geçirmiştir. Hapiste geçirdiği yıllarda Müslüman olan Mike Tyson, hapis yılları sonrasında ringlere geri dönmüştür. Ringlere verdiği ara sonrasında eski atikliğini kaybettiği gözlenen Mike Tyson, Evander Holyfield ile çıktığı WBA kemer müsabakasını kaybetmiş ve şampiyonluk unvanını yitirmiştir. Bu müsabakanın ardından kısa bir süre sonra 1997 yılında tekrar Evander Hollyfield ile kemer mücadelesine çıkan Mike Tyson, bu maçta rakibinin kulağını ısırmış ve kulağının bir kısmını da koparmıştır. Bu davranışı sonrasında diskalifiye edilen Mike Tyson, sonrasında eski performansına bir türlü ulaşamamış ve defalarca kemer mücadelesine çıktığı birçok müsabakayı hezimetle sonuçlandırarak kaybetmiştir.

2002 yılına gelindiğinde Mike Tyson, belki de kariyerinin son maçına çıkarak ağırsiklet unvanını geri kazanma mücadelesine girişmiştir. O dönem için 35 yaşında olan Mike Tyson, Lennox Lewis ile çıktığı kemer mücadelesinde nakavt olmuştur. Artık dövüşecek hevesinin kalmadığını açıklayan Mike Tyson, 2005 yılında resmi olarak profesyonel boks kariyerini sonlandırdığını açıklamıştır. Mike Tyson, dünyaya kendisini ispatlamış ve dünyaca ünlü bir figür haline dönüşmüştür. Kariyeri boyunca 300 milyon dolardan daha fazla kazanmış olan Mike Tyson, bir dönem için batmıştır. Kazandığı paraları iyi değerlendiremeyen Mike Tyson, hayatında ikinci bir fırsat yakalamış ve Hollywood kariyerine adım atmıştır. 2009 yılında çekilmiş olan Hangover filminde de rol alan Mike Tyson, eski popüler günlerine geri dönmüştür. Mike Tyson, halen dünya boks tarihinin gelmiş geçmiş en iyi boksörleri arasında yer almaktadır.

Kaynak ; Bilgiustam

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER