banner166

''Moulin Rouge'' Kabaresi Nedir ?

Moulin Rouge ya da Türkçe olarak ifade edecek olursak; ”Kırmızı Değirmen” Avrupa’nın gözde ülkelerinden Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan dünyaca ünlü bir kabaredir.

''Moulin Rouge'' Kabaresi Nedir ?
banner158
banner174

 Dünya’da Moulin Rouge kadar popüler olan başka bir kabare bulunmamaktadır. Aslında Moulin Rouge yeryüzünde bulunan bütün kabarelerin atası kabul edildiğinden ondan sonra kendisinden esinlenilerek yapılan her kabare taklit olarak kabul edildiğinden Moulin Rouge’un şöhretine şöhret katmıştır. Dünyanın en meşhur yerlerinden birine dönüşen Moulin Rouge, Paris’in de en önemli simgelerinden biri haline gelmiştir. Tam olarak ”82 Boulevard de Clichy, Paris” adresine sahip olan Moulin Rouge, dünyada her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Dünyanın resmi olarak en eski kabaresi olarak kabul edilen Moulin Rouge, 6 Ekim 1889 tarihinde hizmete girmiştir. Neredeyse 130 yıllık bir geçmişe sahip olan bu eşsiz, organizasyon daha sonrasında birçok ülkede taklit edilmeye çalışılmıştır. Ancak bunların hiçbiri aslını yanı Paris’te bulunan Moulin Rouge’u yakalayacak bir şöhrete ulaşamamıştır. Çok köklü bir geçmişe sahip olan Moulin Rouge, halen aktif olarak faaliyetini başarı ile sürdürmektedir.

Aslında her ne kadar Paris ve Fransa için bir figür olarak lanse edilse de söz konusu yapı ve organizasyon tam olarak bir özel teşebbüs ürünüdür. Yani devletin bu yapı ile doğrudan herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Bu durum yapının açılışının gerçekleştiği 19. yüzyıl için de aynen böyleydi. Şehrin ulusal figürlerinden birine dönüşen Moulin Rouge kabaresi, mimar Adolphe Willette ve Edourd-Jean Niermans tarafından tasarlanmıştır. Bu tasarı o kadar beğenilmiştir ki, tüm dünyada benzerleri inşa edilmeye başlanılmıştır. Ancak her ”taklit aslını yaşatır” sözünden de anlaşılacağı gibi bu taklitler Moulin Rouge’a olan ilgiyi daha da artırmıştır. Moulin Rouge, kan kan dansının da dünyaya kazandırıldığı kabare olarak bilinir. Bu kabare sayesinde kan kan dansı Türkiye’de dahil tüm dünya ülkelerinde sevilen bir dans haline gelmiştir. Son derece modern bir organizasyon olan Moulin Rouge kabaresi, yüksek sınıfa mensup şahıslara hayatlarında hiç unutamayacakları yarı erotik şov sunmaktadır. Bu da bölgeye olan ziyaretçi sayısını artırmaktadır.


 Söz konusu kabare o kadar büyük bir şöhrete sahip olmuştur ki, şöhreti Paris’i ve Fransa’yı aşarak Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar ulaşmıştır. Birleşik Devletler topraklarında bulunan ve dünyanın en önemli sinema endüstrisi olarak kabul edilen Hollywood’a kadar yayılan Moulin Rouge rüzgarı, beraberinde çok sayıda bu temalı film çekilmesi sonucunu doğurmuştur. Moulin Rouge temelli birçok film çekilse de en popüler olanı 2001 yılında çekilen ve başrollerini Avustralyalı aktris Nicole Kidman ve Britanyalı aktör Ben Chaplin’in rol aldığı Moulin Rouge filmidir. Bu film birçok sinema eleştirmeninden tam not almayı başarmıştır.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER