banner166

Neuschwanstein Şatosu Nerededir ?

Neuschwanstein Şatosu, Avrupa Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Almanya’nın 16 eyaletinden biri olan Bavyera’da bulunan dünyaca ünlü bir yapıdır.

Neuschwanstein Şatosu Nerededir ?
banner158
banner174

 Neuschwanstein Şatosu, Avrupa Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Almanya’nın 16 eyaletinden biri olan Bavyera’da bulunan dünyaca ünlü bir yapıdır. Dünyanın en tanınmış ve en popüler şatosu olarak kabul edilen Neuschwanstein Şatosu, Almanya İmparatorluğu döneminde 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Günümüz Almanya Federal Cumhuriyeti’nin güney eyaletlerinden Bavyera’da bulunan Neuschwanstein Şatosu, Almanya topraklarında yer alan en önemli figürler arasında kabul edilmektedir. Bavyera eyaletinde bulunan Füssen şehrine bağlı Hohenschwangau köyünde bulunan Neuschwanstein Şatosu, bölgede yaşayan Richard Wagner için yapılmıştır. Resmi kayıtlara göre 5 Eylül 1869 tarihinde inşasına başlanılan Neuschwanstein Şatosu, 17 yılda tamamlanabilmiştir. Almanya’nın mimari tarihini de son derece iyi bir şekilde anlatan Neuschwanstein Şatosu, günümüzde Bavyera Saray Departmanı tarafından iktisap edilmiş ve bizzat bu kurumca güvence altına alınmıştır. Almanya için bir ulusal figür olarak da kabul edebileceğimiz bu yapı, mimar Eduard Riedel tarafından dizayn edilmiştir.

Neuschwanstein Şatosu’nun mimarı, Eduard Riedel iken, inşaat mühendisliği görevini ise, yine Eduard Riedel’in yanı sıra ayrıca da Georg von Dollmann ve Julius Hofmann yapmışlardır. Bu kişilerin haricinde bu tarihi şatonun inşası ve dizaynında II. Ludwig ve Christian Jank da göre almıştır. 1869 yılında yapımına başlanılan Neuschwanstein Şatosu, 17 yıl süreyle tamamlanabilmiştir. Söz konusu yapı, kralın evi olarak anılmakta idi. Kral burada hayatını kaybedene dek yaşamıştır. Ancak kralın yaşamını yitirmesinin ardından kısa bir süre sonra Neuschwanstein Şatosu, doğrudan halka açılmıştır. O dönemden bu güne kadar halka açık bir kamu malına dönüşen Neuschwanstein Şatosu, milyonlarca insanın ziyaret ettiği çok tarihi ve gizemli bir yapıya dönüşmüştür. Almanya İstatistik Kurumu verileri nazara alınacak olursa, halka açıldığı tarih itibariyle Neuschwanstein Şatosu’nu yaklaşık olarak 61 milyon kişi ziyaret etmiştir. Bu kişiler arasında yerli ve yabancı turistlerin yer aldığını da vurgulamamız gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında iyi hava şartları olduğu zamanlarda günlük ziyaretçi sayısının 6 bin civarında olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca Neuschwanstein Şatosu’nun yıllık ziyaretçi kapasitesi ise şimdilik 1,3 milyon civarında olmuştur. Söz konusu yapının son derece ilgi çekmeye başlamasının, yapılan tanıtımlardan çok, Amerikan ve Alman yapımı filmlerin rol aldığı sanılmaktadır. Avusturya sınırında yer alan Bavyera eyaleti, İsviçre Alplerinin hemen sınırında yer almaktadır. Neuschwanstein Şatosu da Alp eteklerinde yer almaktadır. Bu da Neuschwanstein Şatosu’na çok farklı bir özellik yüklemektedir. Eğer Neuschwanstein Şatosu’nu ziyaret etmek isterseniz, Bavyera eyaletinde bulunan Münih’ten bölgeye ulaşmanız mümkündür. Münih üzerinden ulaşmak istediğinizde Türk Hava Yolları ya da Lufthansa gibi şirketleri seçebilirsiniz. Bu iki havayolu dışında bölgeye tarifeli sefer gerçekleştiren düşük maliyetli havayolu şirketleri de bulunmaktadır. Lufthansa ve Türk Hava Yolları ile seyahat etmek isterseniz direkt İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden tarifeli seferler düzenlenmektedir.

Kaynak ; Bilgiustam

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER