Orlando Şehri !

Orlando, Kuzey Amerika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletine bağlı bir şehirdir.

Orlando Şehri !
banner158
banner174
Orlando, Kuzey Amerika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletine bağlı bir şehirdir. Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli şehirleri arasında kabul edilen Orlando ülkenin en önemli eğlence merkezlerine de ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür. Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu sahilinde yer alan bu şehir, ülkenin güney doğu eyaletlerinden Florida’ya bağlıdır. Ülkenin en önemli eyaletleri arasında kabul edilen Florida’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Orlando, lokasyon olarak eyaletin tam merkezi olarak kabul edilen kısımda yer alır. Bakıldığı zaman Florida’nın Miami şehrinden sonra en gözde şehri konumda olan Orlando, eyaletin en kalabalık şehirlerinden biridir. Amerikan İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Orlando, Birleşik Devletler’in en kalabalık 25 şehri arasında yer alır. Güney eyaletleri arasında ise, en kalabalık 6’ıncı şehir konumundadır. Şehrin sınırları ile etkileşim halinde olan bölgeleri de nazara katacak olursak nüfus, yaklaşık olarak 2,4 milyon civarındadır.

Amerika Birleşik Devletleri’nin güney eyaletlerinden olan Florida’da bulunan Orlando, ilk olarak 1875 yılında kurulmuştur. Resmi kuruluş tarihi olan 31 Temmuz 1875’de hukuki statüsü bir kasaba olan Orlando, kısa sürede ülkenin en önemli yerleşim noktalarından birine dönüşmüştür. Kurulduğu yıl olan 1875’den sadece 10 yıl sonra hukuki statüsü kasabalıktan şehre yükseltilen Orlando, o zaman beridir halen ülkenin en gözde yerleşim yerleri arasında yer alır. Hemen hemen deniz seviyesinde olan Orlando, ortalama olarak 20m yüksekliğe sahiptir. Şehrin merkezi olarak kabul edilen konumda, 240 bin civarında insanın yaşadığı bu şehir, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları için çok ayrı bir öneme sahiptir. Özellikle evli ve çocuk sahibi olanlar için Orlando kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir yer olarak kabul edilir.

Bakıldığı zaman Amerika Birleşik Devletleri şehirleri arasında en iyi şehir planlamasına sahip olan Orlando, dünyaca ünlü Disneyland’e de ev sahipliği yapmaktadır. Bu anlamda çocuk sahibi olan çiftlerin birçoğu hayatlarında en az bir defa Orlando planı yapmaktadırlar. Orlando, Disneyland’e ev sahipliği yapması hasebiyle de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir merkez olarak karşımıza çıkmaktadır. Orlando şehrinin lakabı ”Güzel Şehir”dir. Şehrin sahip olduğu nüfus 2 milyon civarında olsa da çektiği turist sayısı son yıllarda yıllık olarak 70 milyon civarına ulaşmıştır ki, bu şehrin sahip olduğu nüfusun yaklaşık olarak 30 katı olması sebebiyle de aynı zamanda bir rekordur. Dünyanın en popüler destinasyonları arasında yer alan Orlando, Florida eyaletinin en çok turist çeken şehri konumundadır ki, buna dünyaca ünlü Miami şehri de dahildir. Bu anlamda şehir oldukça büyük bir havalimanına da sahiptir. Yıllık yolcu kapasitesi ile Orlando Uluslar arası Havalimanı, Amerika Birleşik Devletleri’nin en işlek 15 hava meydanı arasında yer almaktadır. Ayrıca şehir dünyaca ünlü eğitim kurumları ile de son derece hatırı sayılır bir şöhrete de sahiptır.

Kaynak ; Bilgiustam

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178