San Antonio Nasıl Bir Yer ?

San Antonio, Kuzey Amerika kıtasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaleti sınırları dahilinde yer alan dünyaca ünlü bir yerleşim yeridir. Hukuki statüsü şehir olan San Antonio, Amerika Birleşik Devletleri’nin en modern ve en popüler şehirleri arasında yer alır.

San Antonio Nasıl Bir Yer ?
banner158
banner174

 San Antonio, Kuzey Amerika kıtasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaleti sınırları dahilinde yer alan dünyaca ünlü bir yerleşim yeridir. Hukuki statüsü şehir olan San Antonio, Amerika Birleşik Devletleri’nin en modern ve en popüler şehirleri arasında yer alır. Şehir istatistiki veriler nazara alındığında Amerika Birleşik Devletleri’nin en popüler 10 şehri arasında bulunur. Sınırları dahilinde bulunduğu Texas eyaleti nazara alınacak olursa şehir, bu eyalet için de son derece önemli bir yerleşim yeri olarak kabul edilir. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin en hızlı gelişen 10 şehri arasında da yer almayı başaran San Antonio, bu anlamda ülke için son derece önemli konuma sahiptir. San Antonio’nun bağlı olduğu Texas eyaleti zaten başlı başına Birleşik Devletleri’nin en önemli bölgeleri arasında bulunur. Bunun nedeni bölgenin son derece zengin petrol yataklarına sahip olmasıdır. Hal böyle olunca San Antonio da bölgenin zenginlikleri içinde son derece gelişmeye açık ve ilgi çeken bir şehir olarak bölge insanının ilgisini fazlasıyla cezp etmektedir.

Tarih boyunca Amerika Birleşik Devletleri şehirleri arasında her daim önemli bir yere sahip olmuş olan San Antonio, 2000 ile 2010 yılları arasında en büyük 10 şehir arasında yer alırken, 1990 ile 2000 yılları arasında ise, Birleşik Devletler’in en büyük 2’inci şehri konumundaydı. Diğer Amerikan şehirleri San Antonio nazaran biraz daha hızlı gelişme gösterince şehir 20 yıl önceki çekişmesini kısmen de kaybetmiştir. Ancak buna rağmen 2010 yılından itibaren tutulan veriler gösterilmektedir ki, San Antonio eski şöhretini hızla yakalayacak bir ivme ile gelişim göstermektedir. Bu anlamda şehir günümüz itibariyle Birleşik Devletler’in en gelişmiş 7’inci şehri konumundadır. Texas eyaleti için de çok önemli olan bu yer, eyaletin finans merkezleri arasında kabul edilir. Amerika Birleşik Devletleri’nin orta güney şehirleri arasında yer alan San Antonio, komşu ülke Meksika’ya oldukça yakın bir lokasyonda bulunur. Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en eski şehirleri arasında yer alan San Antonio, resmi kayıtlara göre 1 Mayıs 1718 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihten yaklaşık 120 yıl sonra ise hukuki olarak şehir statüsü verilen San Antonio, İspanyol Saint Anthony of Padua’nın anısına bu isimle adlandırılmıştır.
 
5 Haziran 1837 yılında şehir statüsü alan San Antonio, o günden bu güne dek Amerika Birleşik Devletleri için çok önemli bir merkez olmayı başarmıştır. Çok köklü bir geçmişe sahip olan San Antonio, İspanyol izlerinin çok sık görüldüğü şehirler arasında yer alması hasebiyle de son yıllarda Avrupalı turistlerce de tercih edilen bir destinasyona dönüşmüştür. Birleşik Devletler’in en gelişmiş şehirleri arasında yer alan San Antonio, şehir merkezi olarak kabul edilen sınırları dahilinde 1,5 milyon insanı barındırır. Bunun yanı sıra şehrin hukuki sınırları da hesaba katılacak olursa nüfus sayısı 2,5 milyona kadar çıkmaktadır. Bölgede çok sayıda irili ufaklı hava meydanı bulunur. Bu anlamda burada dünyanın birçok havayolu şirketi ile ulaşmanız mümkündür. Bunun haricinde bölge ile bağlantılı olan 4 adet otoban da bulunur. Bunlar; ”10, 35, 37, 410” olarak sıralanır. Bu kodlu otobanları kullanmanız durumunda herhangi bir kafa karışıklığı yaşamaksızın San Antonio’ya ulaşabilirsiniz.


Kaynak ; Bilgiustam

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178