Schröder: AB, Türkiye ve Rusya ile ilişkilerini iyileştirilmeli

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Rusya ve Türkiye’nin güçlü ülkeler olduğunu ve Avrupa’dan başka alternatiflerinin olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Schröder: AB, Türkiye ve Rusya ile ilişkilerini iyileştirilmeli
banner158
banner174
Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Avrupa Birliği’nin Rusya ve Türkiye ile ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini savundu. Schröder, Mönchengladbach kentinde yaptığı açıklamada, AB’nin bu güçlü iki ülke ile ilişkiler kurmasından yana olduğunu söyledi.

 DOĞUNUN GÜÇLÜ İSİMLERİ Rusya ve Türkiye olmadan Avrupa’nın doğusunda istikrarın sağlanamayacağını ifade eden Schröder, “Rusya ve Türkiye'nin Avrupa'dan başka alternatifi bulunduğunu dikkate almalıyız” değerlendirmesinde bulunarak ülkelerin önemine değindi. Schröder, Rusya ve Türkiye’nin farklı seçenekleri olduğunu savunurken yönünü Asya’ya çevirebileceğini belirtti. AB’nin bu iki ülkenin yönünün Çin’e doğru kaymasının engellemesi gerektiğini savundu. AB'nin, Türkiye ve Rusya ile sağlam ilişkiler kurmasının önemli olduğunu söyleyen Schröder, bunun için yeniden daha fazla köprü kurulması gerektiğini ifade etti.




Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178