Siemens İyi Bir Marka mı ?

Siemens AG, Avrupa Birliği üyesi Almanya’nın ticari markalarından biridir. Ülkenin çok uluslu şirketlerinden biri olan Siemens, küresel anlamda bir şöhrete sahip olup, son derece yüksek ürün kalitesi ile dikkati çeker.

Siemens İyi Bir Marka mı ?
banner158
banner174
Siemens AG, Avrupa Birliği üyesi Almanya’nın ticari markalarından biridir. Ülkenin çok uluslu şirketlerinden biri olan Siemens, küresel anlamda bir şöhrete sahip olup, son derece yüksek ürün kalitesi ile dikkati çeker. Alman teknoloji ve de sanayisinin en gözde markaları arasında yer alan Siemens, birçok alanda faaliyet gösterir. Almanya dışı hesaba katıldığı vakit, Siemens ülkenin en fazla dış şubeye sahip ticari markasıdır. Bu anlamda hiçbir Alman markası Siemens kadar fazla şubeye sahip değildir. Şirketin çift merkezli olup biri Berlin biri ise Münih şehrindedir. Küresel bir marka olan Siemens, Almanya‘nın en büyük holdingleri arasında yer alır. Şirketin 170 yılı aşkın bir tarihi bulunur ki, bu alanda öncü kuruluşların başı olarak da kabul edilebilir. Alman ekonomisi açısından çok büyük bir marka olan Siemens, çok sayıda ülkeye ihracat gerçekleştirmesi sayesinde ülke ekonomisine oldukça yüksek oranda bir girdiye de sahip olmasıyla dikkat çeker. Çok köklü bir tarihe sahip olan Siemens, 12 Ekim 1847 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihte Almanya’nın yerinde Almanya’nın günümüzdeki temel yapısını oluşturan Prusya Krallığı bulunurdu.

Siemens de bu Prusya Krallığı bünyesinde kurulmuş bir firmadır. Adını kurucu Werner von Siemens’ten alan bu kurum, kuruluşu ile beraber Avrupa pazarı başta olmak üzere dünya üzerinde yer alan hemen hemen bütün ülkelere ihracata başlamıştır. Üstün Alman kalitesinin simgelerinden kabul edilen Siemens, birçok alanda üretim çalışması yapar. Küresel çapta bir şöhreti haiz olan Siemens, İzlanda’nın nüfusundan daha fazla bir istihdama sahip olmasıyla da adeta bir devasa iş gücü olarak addedilir. Küçük ev eşyalarından tutun da, devasa rüzgar türbinlerine kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirket, tam anlamıyla bir ”handyman” olarak lanse edilir. Türkçeleştirdiğimizde ”elinden her iş gelen” anlamını taşıyan bu ifade, şirketin ne kadar büyük bir marka olduğunu tanımlayan en güzel benzetmeleri arasında yer alır. Almanların ürettiği en büyük markalar arasında yer alan Siemens, her yıl 80 milyar avro civarında bir gelire de sahip olmasıyla oldukça büyük bir holding olarak göze çarpar. Şirket malvarlığı da yaklaşık olarak 126 milyar avro olan Siemens, yıllık gelirinin yüzde 6’lık bir kısmını net kar olarak hanesine yazdırır.
 
Avrupa merkezli olan Siemens, ağırlıklı olarak endüstri, enerji ve de sağlık alanında faaliyet gösterir. Bu da şirketi çok büyük bir ekonomik figür haline getirir. Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Afrika, Asya ve de Okyanusya’da yer alan ülkelerin neredeyse her birinde şubeye sahip olan Siemens, yaklaşık olarak 351 bin kişiye de istihdam sağlamasıyla bilinir. Bu ülkeler arasında Türkiye de bulunur. Siemens Almanya‘nın en eski olup da halen faaliyet gösteren 5 köklü şirketinden biri olması sebebiyle Almanlar için son derece önemli bir marka olarak kabul edilir.

Kaynak ; Bilgiustam

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER