banner166

Volvo İyi Bir Marka mı ?

Volvo, Avrupa Birliği’ne 1995 yılında tam üye olan İskandinavya ülkelerinden İsveç’in sahibi olduğu dünyaca ünlü bir otomobil üreticisidir. Söz konusu marka, İskandinav coğrafyası nazara alındığı vakit, bölgenin en büyük mühendislik harikaları arasında kabul edilir.

Volvo İyi Bir Marka mı ?
banner158
banner174

 Volvo, Avrupa Birliği’ne 1995 yılında tam üye olan İskandinavya ülkelerinden İsveç’in sahibi olduğu dünyaca ünlü bir otomobil üreticisidir. Söz konusu marka, İskandinav coğrafyası nazara alındığı vakit, bölgenin en büyük mühendislik harikaları arasında kabul edilir. Şöhreti İskandinavya’da başlayan Volvo, sahip olduğu başarılı tasarımlar sonucunda kısa sürede önce bütün Avrupa’ya daha sonra tüm dünyaya yayılmıştır. Yasal olarak Aktielbolaget Volvo olarak bilinen bu marka, İsveç’in çok uluslu şirketlerinden biri konumundadır. Şirket merkezi, İsveç’in Göteborg şehrinden bulunan Volvo, ülkenin en büyük ekonomik figürleri arasında yer alır. Bu da markaya olan devlet ilgisinin son derece üst seviyelerde olması sonucunu doğurur. Volvo’yu tanıtırken her ne kadar otomotiv üreticisi olarak lanse etsek de şirket otomotiv alanı nazara alındığı vakit, birçok alt sektörde de faaliyet gösterir. Binek araç üreten şirket bunun haricinde ayrıca hidrolik sistemleri, finansal hizmetler gibi alanlarda da faaliyette bulunur. Şirket tır, kamyon, otobüs ve de inşaat ekipmanları da üretir. Özellikle ağır vasıtalar nazara alındığında şirket tam anlamıyla bir küresel güçtür.

Geçtiğimiz yıllarda açıklanan verilere göre Volvo, ağır araç sanayisi göz önüne alındığı vakit, dünyanın en büyük 2’nci araç üreticisidir. Resmi olarak 14 Nisan 1927 tarihinde kurulmuş olan Volvo, günümüzde Volvo Gurup olarak anılmaktadır. Bunun nedeni, şirketin büyüyerek birçok sektörde faaliyet göstermeye başlamasıdır. Volvo, her türlü araç üretimi gerçekleştirir. Bunlar arasında binek ve de lüks otomobiller de bulunur. Ayrıca performans araçları da üreten Volvo, SUV üretimleri ile de dikkat çeker. Avrupa Birliği’nin İskandinavya’nın ve dolayısıyla İsveç’in en büyük ticari markalarından biri olan Volvo, her yıl İsveç ekonomisine son derece yüksek bir girdi sağlar.

Dünyanın birçok ülkesinde satışı bulunan Volvo, Özellikle Amerika Birleşik Devletleri topraklarında oldukça iyi satış rakamlarına sahiptir. Birçok kerede el değiştiren şirket, adını korumayı başarsa da başka devasa firmaların güdümü altına girmiştir. Bunlar arasında Ford ve Geely bulunmuştur. 1999’da ilk kez elden çıkarılan marka dünyaca ünlü Amerikan şirketi Ford’a satılmıştır. 2010 yılına dek 11 yıl süresince Ford Motor Company çatısı altında hizmet veren Volvo, sonrasında Geely’ye satılmıştır ve halen de bu marka çatısı altında üretim yapmaktadır.

Bölgenin ve de dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Volvo, ilk yıllarında uçak üretimi yapmakta idi sonradan bu sektörden kısmen uzaklaşan Volvo, rotasını araç üretimine çevirmiş ve de dünyanın en güvenilir araçlarını üretmeye başlamıştır. Uzun yıllar boyunca yapılan testler sonucunda Volvo araçları dünyanın kaza anında en güvenilir araçları olarak tescillenmiştir. Bu da çocuklu ailelerin bu araçlara yönelmesini daha da kolaylaştırmış ve marka küresel bir şöhrete kavuşmuştur. Volvo, küresel bir marka olarak şirket bünyesinde yaklaşık olarak 32 bin kişiyi istihdam eder. Markanın Türkiye pazarında da yer aldığını ve de son derece iyi satış rakamlarına sahip olduğunu vurgulamakta fayda var.



Kaynak ; Bilgiustam

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER