banner166

Çalışan Taşeron İşçiler Bilgilendirildi

Gölcük Belediyesi tarafından 696 sayılı KHK ile açıklanan taşeron yasası ile ilgili taşeron çalışan personeline yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çalışan Taşeron İşçiler Bilgilendirildi
banner158
banner174

 Gölcük Belediyesi tarafından 696 sayılı KHK ile açıklanan taşeron yasası ile ilgili belediye de çalışan taşeron personeline Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında taşeron yasasına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Kemal Kahraman, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Temsilcisi İdris Ersoy ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Karademir tarafından bilgilendirme yapıldı.


GÖLCÜK HALKINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İlk olarak konuşma yapan Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş “Biz Gölcük Belediyesi olarak bu yasal düzenlemenin hepinize hayırlı olmasını diliyoruz. Halihazırda yapmakta olduğunuz işleri 1 Nisan tarihinden itibaren Belediye bünyesindeki şirketimizde sürekli işçi olarak yapmaya devam edeceksiniz. Bu düzenleme sizler için büyük bir kazanımdır. Bir ailenin fertleri olarak Gölcük halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Yasa ile ilgili Başkan Yardımcımız İbrahim Tektaş bilgilendirmede bulunacaklar, sizden gelen soruları da cevaplamaya çalışacaklar. Bu yasanın hepimize, şehrimize, ailemize, memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ 2 NİSAN İTİBARİ İLE SÜREKLİ İŞ KADROSUNDA OLACAKLAR

31 Mart 2018 tarihinden itibaren taşeron sisteminin sona ereceğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Av. İbrahim Tektaş , yasanın tarif ettiği sınırlar içerisinde taşeron işçilerin 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle kadroya geçirileceğini söyledi. Akılda kalan sorulara cevap vermek için Belediye olarak bilgilendirme toplantısı yaptıklarını bildiren Başkan Yardımcısı Tektaş, “ Değerli arkadaşlar başvurularınızı yaptınız hepiniz, biz süreci kanunun öngördüğü şekilde yürütüyoruz. Bu başvurularınızı komisyon olarak inceleyeceğiz. Kanundaki şartlara uygun olup olmadığını değerlendireceğiz. Bizde bir problem olduğunu düşünmüyoruz. Ama kanun bu detaylı incelemeyi yapmamızı öngörüyor. Taşeron olarak çalışan işçilerimiz bundan sonra Belediyemiz şirketi olan Gölaş’ta sürekli işçi kadrolarına geçirilecektir. Bundan sonraki süreçte güvenlik soruşturmalarının sonunda sınav ve mülakat yapılarak işçi kardeşlerimiz sürekli işçi kadrosunda çalışmaya devam edecektir. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy “Ben sözlerime belediye başkanımıza bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Geçmişte taşeron firmalarda çalışan, iş güvencesi olmayan, ücret güvencesi olmayan, toplu sözleşme hukukundan uzak olarak çalışan arkadaşlar inşallah 2 Nisan’dan sonra yeni bir statüye geçiyorlar. Arkadaşlarımız bütün hakları ile kadroya geçecekler. İnşallah zamanla, ileriye doğru en güzel noktaya geleceklerine ben inanıyorum. Bundan sonra sendikalaşarak, sendikaya üye olarak düzenli bir yapı ile kendi içimizden seçtiğimiz temsilciler ile beraber bu işi sağlayacağız. Ben burada bu düzenlemeyi yapan başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Çalışma Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık bir saat süren toplantı soru cevap kısmı ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER