banner166

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilenlere değindi.

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması!
banner158
banner174

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, merak edilenlere değindi. 3600 ek gösterge konusunda en net tarihi veren Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge yıllardır Türkiye'de konuşulur. Memur ve emeklilerimizi ilgilendiren bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun halledileceğini söylemişti. Bunu ele aldık. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Geri dönüşü yok bu işin. Bakanlık içerisinde çalışmamızı yaptık. 3600 ek gösterge çalışanların içinde bir düzenleme yapıyor ama esasen düzenlemeyi emekliliklerinde yapıyor. Bu çalışmayı biz bakanlık içerinde tamamladık. İkinci aşamada sendikalarla değerlendireceğiz. Çalışmalar bu yıl içinde tamamlanacak. Kadro hakları için çalışmalar yapıyoruz." dedi. 

İşte Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar...

 Pandemiyle ilgili dünyanın yaşadığı büyük bir kriz var. Bu en çok gelişmiş ülkeleri vurdu. Türkiye en kötü zamanda bile üretimine devam etti. Bütün bunlara rağmen Türkiye sahip olduğu imkanlarla bu süreci başarıyla yönetti. Enflasyon her yerde olduğu gibi Türkiye'de de oldu. Ancak Türkiye'de biraz daha fazla oldu. Çünkü Türkiye büyüme sürecinde. 

"TARİHTE İLK DEFA ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 50 ORANINDA ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ"

Pandemi olmasaydı da kalkınma süreci her zaman sorun yaratır. Ekonomik sorunların yoğunlaştığı dönemde Türkiye buna çok net cevap verdi. Türkiye sosyal hizmet alanlarından olağanüstü ve en etkin hizmetleri parasız. götürüyor. Avrupa ortalamasından çok yüksek. Avrupa salgın sürecinde sağlık konusunda döküldü. Biz o konuda çok iyiydik. Türkiye bu konuda güçlü bir ağa sahip. Asgari ücrette tarihte ilk defa yüzde 50 oranında bir artış gerçekleşti. Bu gerçekçi bir artıştır. 


"CUMHURBAŞKANIMIZIN İNİSİYATİFİYLE BU ARTIŞI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Türkiye zor şartlarda asgari ücret artışını gerçekleştirdi. Bu tarihsel bir adımdır. Enflasyonun yüzde 30 olduğu seviyede yüzde 50 oranında bir artış gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatifiyle bu artışı gerçekleştirdik. İşverene burada çok önemli bir destek verdik. Vergi muafiyeti sağladık. Türk ekonomisi hızla büyüyor. İlave istihdamın devam edeceği kanaatindeyim. 

"3600 EK GÖSTERGE 2022'NİN İLK ALTI AYINDA TAMAMLANACAK"

3600 ek gösterge yıllardır Türkiye'de konuşulur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun halledileceğini söylemişti. Bunu ele aldık. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Geri dönüşü yok bu işin. Bakanlık içerisinde çalışmamızı yaptık. 3600 ek gösterge çalışanların içinde bir düzenleme yapıyor ama esasen düzenlemeyi emekliliklerinde yapıyor. Bu çalışmayı biz bakanlık içerinde tamamladık. 3600 ek gösterge, 2022'nin ilk altı ayında tamamlanacak. İkinci aşamada sendikalarla değerlendireceğiz. Kadro hakları için çalışmalar yapıyoruz.


 "KADRO HAKLARI İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Kamuda bir sorun daha var. Toplu sözleşmede çözülmesi gereken madde olarak ortaya koyduğumuz nokta sözleşmeli personeller. Sözleşmelileri kadrolularla benzer haklara sahip noktaya getireceğiz. Çok fazla statü var, karışık. Sadeleştireceğiz ve isteyenler için böyle bir çalışma yapıyoruz. Onu da bu yıl içinde bitireceğiz. Önümüzde ödev olarak duruyor. Meclis'e haziranda gelmiş olur. Memurlara yüzde 31 oranında zam yapıldı. Temmuz'da da yeniden bir düzenleme yapılacak.Biz bu süreçte memurlarla ilgili önemli düzenleme yaptık. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla ilgili memurlarımızdan da talep oldu. Tüm çalışanlarımızın gelirlerini Asgari Ücret dışında bırakınca memurlara 300 TL'ye yakın ek yapmış olduk. O konular çok açık. Asgari geçim indirimi kalktı diye memurlarda çocuk parası vs bunlar AGİ kapsamında değil memur statüsüyle ilgili kanunla düzenlenmiş. Alakası yok. Yanlış bilgi. O devam ediyor. Memurlar artış elde etti. Çocuk yardımı aile yardımından da mahrum olmadılar. Memurlara yüzde 31 civarı zam yapıldı. Enflasyonla ilgili rakam ortaya çıkınca 6 aylık zam yüzde 31 zam. Yıllık enflasyon yüzde 36. Temmuzda da zaten düzenleme yapılacak. Yüzde 3 puan refah payı artışı verildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER