Benzin , motorin ve LPG'ye bir zam daha geliyor mu?

Bu gece yarısından itibaren benzinde 46, motorinde 43, otogaz'da 26 kuruş zam bekleniyor.

Benzin , motorin ve LPG'ye bir zam daha geliyor mu?
banner158
banner174

Benzin ve motorinde önce zam sonra indirim bekleniyor. Gece yarısından itibaren benzinde 46 kuruş motorinde 43 kuruş fiyat artışı bekleniyor. Otogazda da 26 kuruş civarı fiyat artışı öngörülüyor. 

Dolar kurundaki hızlı yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Doların 23 Kasım tarihinde 13.50 lirayla rekor kırması sonrası dün benzin, motorin ve LPG'ye büyük bir zam geldi. Benzinin fiyatı 1 lira 2 kuruş, motorinin fiyatı 1 lira 6 kuruş, oto gazın fiyatı ise 65 kuruş arttı. Zam bu gece yarısından itibaren pompaya yansıdı.

Ziyaret öncesi 13.20 seviyelerinde gezen dolar, ziyaretle birlikte 11.60'lara kadar geriledi. Dolar daha sonra 12 lira seviyelerinde dengelendi. Dolardaki düşüş sonrası herkes akaryakıt fiyatlarına yapılan 1 liralık zamların geri çekilmesini bekledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamalar:

Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; akaryakıt piyasamızdaki fiyat hareketleri serbest piyasa koşullarında, kamu otoritesinin herhangi bir müdahalesi ya da kararı olmadan oluşmaktadır.

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV'nin sıfırlanması ile birlikte ise küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketler doğrudan fiyatlara yansımaktadır.Dolar fiyatında düşüş yaşanırsa gelecek zamlar geri çekilebilir.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2021, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER