banner166

BÖLGENİN BİLİM VE EĞİTİM YUVASI; BEYLİKBAĞI BİLİM SANAT MERKEZİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından Beylikbağı’na kazandırılan Bilim Sanat Merkezi; çocuklar için kütüphanesi, Yaz Okulları, GESMEK kursları ve destek eğitim derslerinin yanı sıra yetişkinler için düzenlenen aktiviteler ve GESMEK kurslarıyla her yaştan bölge sakininin adeta ikinci adresi haline geldi

BÖLGENİN BİLİM VE EĞİTİM YUVASI; BEYLİKBAĞI BİLİM SANAT MERKEZİ
banner158
banner174
 

Gebze Belediyesi tarafından Gebze’ye kazandırılan Beylikbağı Bilim ve Sanat Merkezi, bölge halkından büyük ilgi görüyor. Birçok farklı branşta eğitimlerin verildiği ve aktivitelerin düzenlediği Bilim Sanat Merkezi her geçen gün bölge halkını kendine çekmeyi sürdürüyor. Birçok farklı branşta eğitimlerin verildiği Beylikbağı Bilim ve Sanat Merkezi’nin her yaştan ziyaretçisi oluyor.



YAZ OKULU VE GESMEK ÇOCUK

Yaz döneminde Gebze Belediyesi tarafından ilçenin birçok noktasında gençlerin yaz dönemini dolu dolu geçirmeleri için açılın Yaz Okulları Beylikbağı Bilim ve Sanat Merkezinde de gerçekleşiyor. Yaz döneminde öğrencilere basketbol, voleybol, gitar, bağlama, keman, resim, İngilizce, Ebru ve drama eğitimleri veriliyor. Tatil döneminde Yaz Okulları ile boş vakitlerini değerlendiren öğrenciler okul döneminde de yine GEMEK Çocuk ile boş zamanlarını değerlendirme fırsatı buluyor.



DESTEK EĞİTİM DERSLERİ

Öğrenciler için çeşitli aktivitelerin düzenlediği bilim sanat merkezinde öğrencileri için ayrıca destek eğitim dersleri veriliyor. Sosyal Bilgiler, İnkılap Tarihi, Fen Bilimleri, Türkçe, Matematik ve İngilizce branşlarında destek eğitim dersleri veriliyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından öğrencilere tamamlayıcı destek dersleri veriliyor. Bu hizmet sayesinde öğrenciler okuldaki derslerinde daha başarılı oluyor.

KÜTÜPHANE HERGÜN AÇIK

Beylikbağı Bilim ve Sanat Merkezi kompleksi içerinde bulunan çocuk ve yetişkin kütüphaneleri haftanın yedi günü sabah saat dokuzdan akşam saat altıya kadar hizmet veriyor. Beylikbağı Kütüphanesi binlerce kitabı bir araya getirerek Gebzelilerin faydasına sunuyor. Ayrıca çocuklara sessiz bir ortamda ders çalışma fırsatı da sunan kütüphaneden üyeler, ödünç kitap da alabiliyor. Kütüphane içerisinde bulunan bilgisayarlarda derslerini yapan çocuklara yetkililer de her konuda yardımcı oluyor.




ÇOCUKLARA PSİKOLOG HİZMETİ

Geleceğimizin teminatı olan çocuklar için birçok aktiviteyi içinde bulunduran Beylikbağı Bilim ve Sanat Merkezi’nde yine çocuklar için ücretsiz psikolog hizmeti veriliyor. Çocuk alanında uzman psikologlar haftanın iki günü psikolojik destek duyan çocuklar için grup ve bireysel terapiler düzenliyor.  Çocuklar için psikolojik desteğin yanı sıra güzel zaman geçirmeleri için iki hafta arayla çocuk sineması ve tiyatro gösterileri düzenleniyor.

ÇOCUKLAR ÇOK SEVDİ

Okul dışında zamanın büyük bir kısmını bilim sanat merkezinde geçirdiklerini ifade eden çocuklar bilim sanat merkezinin onlar için sundukları hizmetlerden oldukça memnun. Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yahya Gürbüz, Beylikbağı Ortaokulu öğrencileri Çiğdem Arslan, Mehmet Ali Akyıldız ve Talha Eren hemen hemen her gün bilim sanat merkezine geldiklerini ve burada eğitmenlerden ve kütüphaneden faydalandıklarını ifade ettiler. Bilim sanat merkezinde gerçekleşen aktiviteleri de kaçırmadıklarını ifade eden çocuklar mahallerine böylesine güzel bir merkez kazandırdığı için Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e de çok teşekkür etti.



GESMEK KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Gebze Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarını içinde bulunduran Beylikbağı Bilim ve Sanat Merkezi’nde GESMEK bünyesinde el nakışı, takı tasarım, iğne oyası, mefruşat, İngilizce, Arapça, bilgisayara giriş ve diksiyon dersleri veriliyor. Arapça kursiyerlerinden Hakan Bölük, “Beylikbağı’nda oturan bir vatandaş olarak böyle bir merkeze sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı görüyoruz. Burada GESMEK kurslarımıza katılıyor kendimizi geliştiriyoruz. Bir önceki dönemde bilgisayara giriş eğitimi almıştım bu dönem Arapça kursuna geliyorum ve oldukça memnunum. GESMEK kurslarının yanı sıra burada bulunan kütüphane sayesinde isteğimiz kadar kitap okuma şansına sahip olduk. Boş vakitlerimi burada kitap okuyarak geçiriyorum, burada çok güzel bir atmosfer var. Ben Başta Gebze Belediye Başkanımız Adnan Köşker’e ve ekibine bölgemize kazandırdıkları bilim sanat merkezi ve diğer hizmetlerinde dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

MUHTAR BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Beylikbağı Muhtarı Cafer Demirkan, Beylikbağı Bilim ve Sanat Merkezinin sadece kendi mahallerine değil tüm bölgeye hizmet ettiğine ve vatandaşların memnuniyetine dikkat çekti. Beylikbağı Muhtarı Cafer Demirkan, “Beylikbağı Mahallesi olarak belediyemizin hizmetlerinden oldukça memnunuz. Belediyemiz alt yapı üst yapı çalışmalarının yanı sıra eğitim ve kültür alanında da yaptığı yatımlarla bölge halkını mutlu ediyor. Bölgemizde bulunan bilim sanat merkezi sayesinde mahalle sakinlerimiz boş vakitlerini burada gerçekleşen etkinlikler ile değerlendiriyor. Ben mahallem adına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e mahallemize kazandırdığı bu güzel bilim sanat merkezi ve tüm hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER