banner166

Kaymakam Güler ve Müdür Bilgili gece denetiminde !

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili ile birlikte Gebze'de gece saatlerinde denetime çıktı.

Kaymakam Güler ve Müdür Bilgili gece denetiminde !
banner158
banner174

 


Gebze Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Koranavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.
 
Bilindiği üzere Covid-19 salgını tüm ülkelerde etkisini göstermeye devam etmekte ve vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme görülmekte olup kişilerin toplu olarak bir araya gelmelerini önlemeye yönelik birçok Avrupa ülkesinde tedbir kararları alınmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.
 
Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.
 
Evlere paket servis ve gel al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, nikah/ düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna vb. işyerlerinin en geç saat 22:00’de kapanmaları sağlanacaktır. 


 
İlgili genelge kapsamında yapılan denetlemelere Kaymakam Sayın Mustafa Güler, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili ve çok sayıda polis ekibi katılarak 22:00'de kapanması gereken işyerleri kontrol edildi.
 
Kaymakam Sayın Mustafa Güler: “İçişleri Bakanlığı'nın ve Kocaeli Valiliği Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda 22:00'de kapanması gereken işyerlerine denetimlerde bulunduk. Koronavirüs ne yazık ki hızla yayılmaya devam ediyor. Bunun önüne geçmek ancak halkımızın kurallara tam uyması ile mümkün olacaktır. Israrla üzerinde durduğumuz maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uymalı , kendimizin ve sevdiklerimizin hayatlarını riske atmamalıyız. 

Denetimlere İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gebze Belediyesi Zabıta ekipleri ile ara vermeden devam ediyoruz. İlçemizde değişik göstermekle birlikte 15-20 ekip ile günde ortalama 400’e yakın işletme (berber, kuaför, pazaryeri, ticari taksi, kıraathane, kahve, halı saha, konaklama merkezi, toplu taşıma araçları, marketler) gibi yerler denetleniyor. Kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere ortalama bir günde toplam 15.000.00 TL-25.000.00 TL. arasında cezai işlem uygulanıyor. 

Fiziki mesafe, temizlik, maske ve hijyen ile karantina ihlali gerçekleştirenlere yönelik kontrollerimizde aralıksız devam etmektedir. Yine değişiklik göstermekle beraber belirtilen kurallara uymadığı tespit edilen kişilere bir günde ortalama 22.000.00 TL- 35.000.00 TL arasında idari yaptırım kararları uygulanıyor.

Kıymetli vatandaşlarımıza kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmalarını, belirlenen kurallara tam ve eksiksiz bir şekilde uymaya davet ediyor tüm halkımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2020, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER