banner166

Kaymakam Mustafa Güler İnönü Ortaokulunda Bayrak Törenine Katıldı

Her hafta pazartesi günü farklı bir okulda düzenlenen bayrak töreni bu hafta Osman Yılmaz Mahallesi’nde bulunan İnönü Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Kaymakam Mustafa Güler İnönü Ortaokulunda Bayrak Törenine Katıldı
banner158
banner174

Öğrencilere 'İyi dersler ve başarılar' dileğinde bulunan Kaymakam Güler, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada;  


“Okul Müdürüm, değerli Öğretmenlerimiz, istikbalimiz sevgili yavrularımız ve onların kıymetli anne babaları; hoş geldiniz. Hepinize hayırlı günler diliyorum, en kalbi duygularımla sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, iyi bir hafta diliyorum.


İnönü Ortaokulumuz 1500'e yakın mevcudu ile Gebze'nin en kalabalık ortaokulu. Sizler şu anda Gebze'nin en kalabalık ortaokulundasınız, 3 tane binanız var inşallah okulunuzdan memnunsunuzdur. Biz sizlerden memnunuz, sizin için çok çalışacağız. Türkiye'yi Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkartmamız için bizlerin ve öğretmenlerinizin çok çalışması lazım sizler de derslerinize iyi çalışmalısınız.


Biliyorsunuz bizim ülkemiz bir Cihan İmparatorluğu'nun bakiyesi. Biz yüzyıllık bir Cumhuriyetiz ama köklerimiz Selçuklulara ve Osmanlıya dayanıyor. Bizim ecdadımız bir Cihan imparatorluğu kurmuş ve Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş mücadelesi gerçekleştirerek, şahlandık. İnşallah bundan sonra önümüze konan her türlü engeli birlik ve beraberliğimizle, vatan sevgimizle aşacağız ve Türkiye Cumhuriyetini ebed müddet yapacağız. Yani hiç bitmeyecek güçlü bir devlet yapacağız.


Sizler derslerinize çok çalışmalı daha sonra iyi bir insan olmalısınız. İyi bir insan olmak demek doğru sözlü, adaletli ve merhametli olmak demek. Düşküne fakire yardım etmelisiniz, Türkiye Cumhuriyeti devleti fakir ülkelere ciddi şekilde yardım yapıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin temelinde merhamet var, insan sevgisi var. Bizim dinimiz insanı her şeyin üstünde tutuyor diline, dinine, rengine bakmadan insanın en mükemmel varlık olduğunu biliyor ve insana hizmeti kutsal bir vazife sayıyor.


Ecdadımız ne demiş ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ yani insanı mutlu etmemiz lazım. Yaşadığı ülkede, yaşadığı ilçede, yaşadığı okulda mutlu ve memnun olması lazım. Bütün gayemiz insanlara hizmet etmek. Burada ki amacımız ise sizleri iyi yetiştirmek ve geleceğinizden emin olmak. Yani gözümüzü kapattığımız zaman bayrağı sağlam ellere teslim etmiş olduğumuzu bilmemiz bizi rahatlatacak.


Bu ülke topraklar kolay kazanılmadı. Bu toprakların her karışında şehit kanı var. Şehitler bizim için azizdir, şehitlere hiç kimsenin bir söz söylemesine tahammülümüz yoktur. Bizim vazgeçilmezimiz ve başımızın tacıdır.  Onun için şehitlerimizi çok önemsiyoruz. Bu topraklarda huzurlu ve refah içerisinde yaşayabilirsek bu toprakları vatan yapan şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Şehitlik hem dini hem de manevi bir değerdir. Yani cennetle müjdelenen ve dünyada çok değer verilen bir makamdır. Onun için şehitlerimize ve gazilerimize saygı duymamız lazım. Şehidine, gazisine saygı duymayanlara, onları incitenlere bu millet hak ettiği cevabı er geç verecektir.


Çok kitap okuyun ve mutlaka bir yabancı dili şimdiden öğrenmeye başlayın. Bakın bu çağlar sizin öğrenme çağlarınız hepinize derslerinizde başarılar diliyorum. İnşallah daha iyi ve güzel bir Türkiye için hep beraber çalışacağız, Türkiye Cumhuriyetini ebed müddet yapacağız. Bir hafta sonra tatile giriyorsunuz, şimdiden iyi tatiller diliyorum, Allah'a emanet olun.”


Öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı'nı okuyan Kaymakam Mustafa Güler ve beraberindeki heyet, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek, öğrencilere rol model olmalarını ve milli, manevi değerleri anlatmalarını istedi.  Daha sonra sınıflara gezerek öğrencilere tavsiye ve nasihatlerde bulunan Kaymakam Güler ve protokol akabinde okuldan ayrıldılar.  


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER