Onat Alüminyum sendikalı işçilerini 5 aydır ücretsiz izine çıkartıyor!

Gebze Denizli Mahallesi’nde üretim yapan  ve sendikaya üye oldukları için daha önce işten çıkartılan ve ücretsiz izne zorlanan Onat Alüminyum San.Tic.A.Ş  çalışanları, gazetemizi ziyaret ederek sendikalı oldukları gerekçesiyle işveren tarafından 18 kişi Eylül ayından beri ücretsiz izine çıkarıldılar.

Onat Alüminyum sendikalı işçilerini 5 aydır ücretsiz izine çıkartıyor!
banner158
banner174

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Denizli Mahallesi’nde üretim yapan  ve sendikaya üye oldukları için daha önce işten çıkartılan ve ücretsiz izne zorlanan Onat Alüminyum San.Tic.A.Ş  çalışanları, gazetemizi ziyaret ederek sendikalı oldukları gerekçesiyle işveren tarafından ücretsiz izine çıkarıldıklarını belirtip, mağdur olduklarını söylediler. Fabrikada çalışan Türk Metal Sendikası  Gebze 1 No’lu şube üyesi , Cemil Karateke, Hasan Kasımoğlu, Bülent Akçay, Salih Şenlik,Hakan Duran, Şengül Özaydın ve Perihan Doğru işverenin ücretsiz izin uygulaması ile  kendilerini mağdur ettiklerini belirttiler. 2016 yılından beri fabrikada çalıştıklarını belirten işçiler, sendikalı oldukları gerekçesiyle 18 kişinin Eylül ayından beri ücretsiz izine çıkarıldıklarını söylediler.

18 OCAK’TA BASIN AÇIKLAMASI

Fabrikanın, Covid-19’u gerekçe göstererek 18 kişiyi ücretsiz izine çıkardıklarını belirten işçiler, sadece sendikalı olan işçiler sürekli izine çıkartılıyor,fabrikada 12 saat üzerinden 2 vardiye halinde çalışma devam ediyor ve işçi alımıda yapılıyor.Durumu işkur ve cimer'e bildirdiklerini ve herhangi bir sonuç çıkmadığını izinlerinin Mart ayına kadar uzatıldığını ve bu süre içersinde ayda 1170 tl ücret aldıklarını ve geçim zorluğu çektiklerini yetkililerden bu durum düzeltilmesi için yardım beklediklerini dile getirdiler. Gerekli yerlere şikâyette bulunduklarını ifade eden işçiler, yaşadıkları sorunu kamuoyunda duyurabilmek için 18 Ocak Pazartesi günü fabrika önünde basın açıklaması yapacak.



Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER