Aşı Tedarikinde Müjde; Aşılar Geliyor

Aydın, "Kapanma döneminin kıymetini artıracak hadise, bu dönemde de ciddi sayıda aşı yapma imkanının elde etmek" dedi.

Aşı Tedarikinde Müjde; Aşılar Geliyor
banner158
banner174

 Kemalettin Aydın; "Kapanma döneminin kıymetini artıracak hadise, bu dönemde de ciddi sayıda aşı yapma imkanının elde etmek" dedi. Prof. Dr. Kemalettin Aydın, tedarik edilen aşıların uygulanmasında bir sorun olmadığı bilgisini verdi.

"Önümüzdeki günlerde 1. doz aşısını olmuş olanların da 2. doz aşılarını tamamlayarak, 15 milyona yakın insanın 2 doz aşısının yapılmış olması lazım. Çin ile de bağlantımız hız kazandı, şu sıralar Çin’den aşı geliyor. Almanya ile de temaslarımız sürüyor. Bir de Rus aşısı Sputnik V ile de bağlantımız da ciddi bir boyuta geldi."

"Şu anda bulunan aşı miktarı 8 milyona yakın"

Elde 8 milyona yakın bir aşı olduğunu söyleyen Kemalettin Aydın, "3-4 milyonu 2. doz  için, 1. doz yapılmaya devam ediliyor. Bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başlarında Türkiye’ye aşı tedariki sorunu kalmayacak ve yeni aşılar gelecek. Günde rahatlıkla 1 milyon, zorlayınca da 2 milyona kadar günlük aşı yapabilme kapasitesi var" şeklinde belirtti. 

Aşı olacaklar hastane güzergahı olmak üzere dışarı çıkabilecek

Aşı temininde ve randevularında bir sorun olmadığı bilgisini veren Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Vatandaşın randevu aldığı ev-hastane güzergahı üzerinde gidip gelmesinde bir problem söz konusu değil. 

Kaynak; TRT Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2021, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178