İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu İETT ihalelerinde akıl almaz rakamlar

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, Beyaz TV’de katıldığı canlı yayında, İETT ihalelerini nasıl hep aynı şirketin kazandığını, ihaleye verilen akıl almaz teklif rakamlarıyla birlikte açıkladı.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu İETT ihalelerinde akıl almaz rakamlar
banner158
banner174

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi yönetimini aldıktan sonra İstanbul halkının kabusuna dönüşen İETT otobüslerinin başına ne geldiğini, M. Tevfik Göksu detaylarıyla anlattı.

Beyaz TV’de canlı yayın konuğu olan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, otobüs bakım onarım ihalelerini 2 yıldır çok garip bir şekilde aynı şirketin kazandığını açıkladı.

İETT ihalelerini hep aynı şirket nasıl kazanabiliyor?

Tüm ihalelerde neredeyse nokta atışı yapan ve gizli olması gereken fiyatı tam isabetle tutturup ihaleyi kazanan şirketin ise CHP ile bağlantılı bir şirket olduğunun hatırlatan Göksu, yaşananları şöyle anlattı:

“CHP yönetimi döneminde İBB ile iş yapmayan başlayan bu firma 2 milyar liraya yakın ihale alıyor. Ne kadar zeki bir firma ki bütün ihalelerin yaklaşık maliyetlerini biliyor.

Peki yaklaşık maliyet ne demek? İhaleyi yapan kurum çok gizli bir şekilde yaklaşık maliyeti yazar ve bu rakamı bir zarfa kapatır. Bu rakamı kimse bilemez. Kurum, teknik şartnameyi söyler, teknik şartname çerçevesinde firmalar fiyatlarını teklif ederler. Ama ne hikmetse bu şirket yaklaşık maliyetleri milim milim biliyor. Bu neyi gösteriyor? Bu şirkete içeriden bilgi veriliyor. Yaklaşık maliyet bu. Bin lira, iki bin lira, bir milyon indirimlerle ihaleyi alıyor. Ortalama bizim dönemimizde bakım ihaleleri yüzde 20’lerle gitmiş, yüzde 22 kırımla gitmiş hep. CHP dönenmindeyse yüzde 1 bile değil. Ve bu firma ne hikmetse bütün ihaleleri alıyor.

‘Allah Allah bu firma nedir?” diye baktığımızdaysa ortaya bir ‘karabatak’ çıkıyor. Ve bu karabatak CHP’nin İstanbul Millevekili. Sayın Başkanın da (Ekrem İmamoğlu) kankası. Böyle birlikte görüntüleri, beraber verdikleri pozlar var. Biz bunu söyleyince CHP’liler savunma olarak şunu söylediler: ‘Sayın milletvekili, milletvekili olduktan sonra bu şirketin mali müşavirliğinden ayrıldı.’

Oysa tam tersi! Şirketin mali müşavirliğinden ayrılmıyor, milletvekili olduktan sonra şirketin mali müşaviri oluyor.!”

Göksu, İETT’de olanlar hakkında daha önce de İBB Meclisi ve farklı platformlarda önemli uyarılarda bulunmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER