8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Yaşamımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri özveri ve dayanışmayla her türlü takdire şayan olan kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
banner158
banner174

  

Yaşamımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri özveri ve dayanışmayla her türlü takdire şayan olan kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır.
Kadın annedir, topluma bireyler kazandırır. Kadın eştir, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir. Kadın kardeştir, evlattır, sevgi ve masumiyet taşır. Bu nedenledir ki gerek inancımız, gerekse de toplumsal değerlerimiz, kadını her zaman müstesna bir yere koymaktadır.
Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin başarısında anahtar bir rol oynamaktadır. Bir ana olarak, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ahlak, edep ve terbiye dâhilinde yetiştirerek, topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir.
Kadın; birikimi, enerjisi ve katacağı değerlerle; kendisine tanınan haklar ve elde ettiği imkânlarla toplumsal hayata en az erkekler kadar katkı sunacak yeteneğin ve zenginliğin adıdır.
Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların, hak ettiği bir yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheden cepheye koşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan
Türk Kadınına, hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Bütün insanlık olarak, duygu dünyamıza bir göz atacak olduğumuzda kadınlarımızın, fiziksel olarak narin yaradılışlarının altında aslında, engin bir dayanıklılık, üretkenlik ve derinlik barındırdıklarını görmek hiç de zor olmayacaktır. Bu özelliklerinden dolayı kadınlarımız, insanlığın kalbi, duygusu, estetiği, hatta hayatın temel anlamıdırlar.
Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz ile
eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

KOCAELİ VALİSİ
Hüseyin AKSOY

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER