Çevre konulu projeler anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde toplanan Marmara Belediyeler Birliği Doğu Marmara Çevre Platformu toplantısında çevreyle ilgili projeler anlatıldı.

Çevre konulu projeler anlatıldı
banner158
banner174

 Marmara Belediyeler Birliği Doğu Marmara Çevre Platformu toplantısı İstanbul, Kocaeli, Sakarya, ve Bilecik ili belediyelerinin temsilcilerinin katılımıyla Sekapark Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda atık yönetimi, geri dönüşüm gibi çevre konuları üzerine sunum ve bilgiler aktarıldı.  Toplantıya Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetimi Koordinatörü Ahmet Cihat Kahraman ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ünal Bostan da katıldı.

 

ÇEVRE KONULU PROJELER

Çevre konulu projelerin sunumları kapsamında katılımcı Büyükşehir Belediyesi yetkilileri atık yönetimi faaliyetlerinde gerçekleştirilen ve planlanan projelere ilişkin bilgiler verdi. Toplantının Kocaeli ile ilgili bölümünde Kocaeli’nin sanayi ve liman kenti olduğu, çevre koruma ve kontrol ekiplerince 7 gün 24 saat çalışmaların gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

“NEREYE ATAYIM” PROJESİ

Toplantıda ayrıca ilçelerde sokak ve mahallelerde bulunan geri dönüştürülebilir atıkların (ambalaj, cam, e-atık vb.) biriktirildiği toplama ekipmanlarının sayısı ve konum bilgilerini online olarak gösteren “Nereye Atayım” uygulaması anlatıldı. Bu uygulama ile sahada vatandaşlara en yakın olan biriktirme ekipmanlarının yerinin kolaylıkla belirlenmesi sağlanıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178