banner166

Cumhurbaşkanı AKM Projesini Açıkladı !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM projesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı AKM Projesini Açıkladı !
banner158
banner174

 İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

2019'UN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2019'un ilk çeyreğinde tamamlanıp hizmete girdiğinde AKM, ülkemiz için sembol bir mekan haline gelecektir.

İNCELEMELER KULLANILAMAYACAĞINI ORTAYA KOYDU

Açılışının üzerinden bir yıl geçtikten sonra yangın felaketi sebebiyle kapılarını kapatmak zorunda kalmıştır. 1977'nin ardından depreme dayanıksız olduğunun ortaya çıkmasına kadar verdiği hizmetler önemlidir. İncelemeler bu binanın artık kullanılamayacağını göstermiştir.

ÜLKEMİZİN KAYBETTİĞİ YILLARIN HESABINI KİM VERECEK

15 yıl önce başlaması gereken bir işe bugün başlanıyor. AKM'yi çoktan bitirmiş, milletin hizmetine sunmuş olmalıydık. Ülkemizin kaybettiği yılların hesabını kim verecek.


AYNI EL DEVREDE

İstanbul'da inşa etiğimiz yeni havalimanı ve diğer büyük projeleri engellemek için uğraşan güçle Suriye ve Irak'taki operasyonlarımızı sabote etmeye çalışan el de aynıdır.

HEDEFLERİMİZDEN TAVİZ VERMEDEN BUGÜNE GELDİK

Biz proje tanıtım töreninde bir arada bulunduğumuz AKM'nin yeniden inşası konusunda da sabırlı bir duruş sergiledik. Hedeflerimizden de taviz vermeden işte bugüne geldik. Daha işlevsel bir şekilde inşa edilecek yeni Atatürk Kültür Merkezi'nden en çok sabote etmek için uğraşanların yararlanacağını da biliyorum. Onların yanlış yolda gidiyor olmaları bizi doğru işler yapmakta alıkoyamadı.

ADIM ADIM TAKİP EDECEĞİZ

AKM inşallah 2019 ilk çeyreğinde, Murat Bey'den sözünü aldım, bitireceğiz. Zaten mermerlerine varıncaya kadar her şeyleri sundular. Beraberce bakanımla birlikte şu uygundur, şu değildir, hazırlıklarını yaptık. Adım adım bunları takip edeceğiz. İşimize sahip çıkmazsak bunun sonucunu yakalamak da mümkün değildir. Bu olmazsa olmaz bir süreç.


AKM'NİN ÖNÜNDE ARAÇ TRAFİĞİNİ GÖRMEYECEKSİNİZ

Taksim Meydanı'nda inşallah araçları da görmeyeceğiz. Gümüşsuyu'ndan yerin altından Taşkışla'ya doğru devam edecek. AKM'nin önünden araç trafiğini görmeyeceksiniz. Yayalaştırılmış bir Taksim Meydanı'nı göreceksiniz. 2500 kişi içeride programları izleyecek ama bunun dışında da, dışarıda dev ekrandan halkımız meydanda çimlerin üzerinde, banklar üzerinden veya ayakta orayı izleme imkanı bulacak. Dünyada gelişmiş ülkeler meydanları ile anılır. Hepsinin kendilerine has meydanları vardır, bizim maalesef bu tür meydanlarımız hep yok oldu.


ANKARA'DA DA ADIMLAR ATACAĞIZ

Yeni bazı adımlar Ankaramızda da atacağız. Orada da yine bu tür meydanlarımıza kavuşacağız. Bunlar aynı zamanda örnek hale gelecektir. Bunu kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Proje üretemeyenlerin milleti hedef alan tavırları ise içinde bulundukları çaresizliğin ifadesidir. Çalışsalar, terleseler, dirsek çürütseler bütün sorunlar çözülecek.


Kaynak ; Tgrt Haber




Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER