banner166

Emekli Maaşına Zam Gelecek mi ?

Bildiğiniz üzere hem memur emeklileri hem de SSK ve bağkur emeklileri her yıl Ocak ve Temmuz aylarından itibaren emekli maaşlarını zamlı olarak alırlar.

Emekli Maaşına Zam Gelecek mi ?
banner158
banner174

Memur emeklileri ile dul ve yetimleri 4. dönem toplu sözleşme gereği 2018 Ocak ayından itibaren emekli maaşlarını en az %4 oranında zamlı alacaklar.

Eğer 2017 ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon %4 üzerinde olursa memur emeklisi ile dul ve yetimleri %4 ek zamma olarak enflasyon zammı alabilecek.

Bildiğiniz üzere memur emeklilerinin maaş zamları 15 Aralık 2017 tarihinden itibaren maaşlara yansıtılmakta. Memur emeklisi ise maaşını her ayın başında almakta. Böyle olunca arada oluşan maaş farkları da maaş ödeme tarihinden sonraki bir tarihte hesaplara aktarılmakta.

SSK emeklisi 2017 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon kadar Ocak ayında zam alacak. 2018 Ocak ayında SSK emeklilerinin zam oranı yaklaşık %5 civarında olacaktır. 

SSK emekli maaşınızın ne kadar olduğunu E devlet sisteminden öğrenebilirsiniz. E devlet sisteminde E Hizmetler-Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri Aylık bilgisi menülerini takip ederek aylığınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.

SSK emekli maaşının ödeneceği tarih tahsis numaranızın son rakamına göre belirlenir.

Bağkur emeklileri de SSK emeklisi gibi 2018 Ocak ayında 2017 yılının ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alabilecek. 

Bağkur emekli maaşınızın ne kadar olduğunu, maaşınızdan ne kadar kesinti yapıldığını E-devlet sisteminden kolayca öğrenebilmeniz mümkün.Emekli maaşınızı e devlet sistemini kullanarak kolayca başka bankaya taşıyabilirsiniz. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER