Eski Vali Oğuz 8 yıl Hapis Cezası Aldı !

FETÖ/PDY davası kapsamında yargılanan Kocaeli eski Valisi Memduh Oğuz’un cezası belli oldu ve tam 8 yıl hapis cezası aldı. Eski Vali’nin Valilik Sitesindeki fotoğrafı da kaldırıldı.

Eski Vali Oğuz 8 yıl Hapis Cezası Aldı !
banner158
banner174

  1996-1999 yılları arasında Kocaeli Valiliği görevinde bulunan, son olarak Isparta Valiliği’nden emekli olan Memduh Oğuz, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Isparta’da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Eski Vali’nin yargılaması sonucu cezası da kesinleşti ve 8 yıl hapis cezası aldı.

 Memduh Oğuz, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlarıyla mahkemece yargılanıyordu.

 8 YIL HAPİS ALDI

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında geçen mart ayında açılan davanın görülen duruşmasında Oğuz’un cezası belli oldu. Oğuz, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER