banner166

Esnaf Sigorta Primine Devlet Katkı Yapacak mı ?

14 Aralık 2017 tarihli İstihdam Şura’sında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN esnafa sigorta prim teşvik müjdesini verdi.

Esnaf Sigorta Primine Devlet Katkı Yapacak mı ?
banner158
banner174
Bu teşvikten yararlanabilmek için;

İşverenin işyerinde çalışan 3 ya da daha az olması,
Teşvikten yararlanacağı kişiye mevcut çalışanlara ilave olarak işe alması istihdam etmesi gerekmektedir.
Yukarıdaki şartları sağlayan işverenlerin sigorta primlerinin yarısı 2018 yılının sonuna kadar devlet tarafından ödenecek.

Örnek: Ali BEY’in işyerinde 4a ssk kapsamında çalışan kişi sayısı 2’dir. Ali BEY yukarıda belirtilen sigorta prim teşviki kapsamında ilave olarak 1 kişi daha işe almıştır. Bu durumda Ali BEY’in bu sigortalı için 31 Aralık 2018 tarihine kadar tahakkuk edecek sigorta primlerinin yarısı devlet tarafından karşılanacak.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın 14 Aralık 2017 tarihli istihdam şurasında vermiş olduğu diğer müjdeler ise şu şekilde;

Bebek bakıcısı için 2018 yılında 400 TL destek verilecek
İŞKUR’un işbaşı eğitim programları ile mesleki eğitim kurslarına katılan ve 2 ile 5 yaş arası çocuğu olan kadınlara aylık olarak 400 TL bebek bakıcı desteği verilecek.

2018 SSK ya da bağkur kapsamında çalışmaya başlayanların yetim/ölüm aylıkları kesilmeyecek
Bildiğiniz üzere mevcut uygulamada anne ya da babasından ssk ya da bağkur kapsamında yetim aylığı alanlar çalışmaya başlaması halinde yetim aylığı kesilmekteydi. Yapılacak kanuni düzenleme ile 18-25 yaş arasında olup öğrenciliği devam eden kişiler sigortalı çalışmaya başlasa bile aylıkları kesilmeyecek ve ödenmeye devam edecek. Tabi burada 25 yaşına kadar ödeme alınabilmesi için üniversite öğrencisi olma şartı da aranacak.

Çalışmaya başlayanların yeşil pasaport hakları devam edecek!
18-25 arasında olan ve çalışmaya başlayanların yeşil pasaportları iptal edilmekteydi. Yapılacak kanuni düzenleme ile  25 yaşına kadar yeşil pasaport çalışma olması halinde bile iptal edilemeyecek.

2018 Engelli Hibe Desteği artacak
Mevcut uygulamada en az %40 ve üzeri raporu olan engellilere İŞKUR tarafından hibe desteği verilmekte. 2017 yılında 36 bin TL olarak ödenen engelli hibe desteği 2018 yılı itibariyle 50 BİN TL olarak ödenecek.

Kaynak ; SGK Hocası

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER