İvmeölçer istasyonları artıyor

Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından Kocaeli’ye, “Yerel Deprem Kayıt Ağı” Projesi kapsamında 31’nci ivmeölçer istasyonunu Gölcük’te kuruluyor.

İvmeölçer istasyonları artıyor
banner158
banner174
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) arasında 2007 yılında imzalanan protokol ile başlayan “Kocaeli Yerel Deprem Kayıt Ağı” Projesinde 31’nci istasyonunu Gölcük ilçesinde kuruluyor. Kocaeli’nin önemli noktalarında bulunan ivmeölçer istasyonlarıyla yer hareketleri sürekli kayıt altına alınıyor ve takip ediliyor.  İvmeölçer istasyonlarının sayesinde deprem hareketliliği yaşayan bölge hemen tespit edilip acil müdahale ekiplerinin sevk ve idaresi kolaylaşıyor. 

İZMİT KÖRFEZİNİN GÜNEYİ ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından hayata geçirilen “Kocaeli Yerel Deprem Kayıt Ağı” projesiyle şuanda 30 İvmeölçer İstasyon faal olarak hizmet veriyor. Devam eden proje kapsamında 31’nci ivmeölçer istasyonu,​ Gölcük ilçesi Ulaşlı mahallesi Merkez Camii bahçesine konuşlandırılacak. Böylelikle 1999 yılında deprem olan İzmit Körfezi’nin güney yakası, depremselliğinin araştırılması acısından da ciddi katkı sağlayacak.

İSTASYONLAR ACİL MÜDAHALEDE KOLAYLIK SAĞLAYACAK

“Kocaeli Yerel Deprem Kayıt Ağı” projesiyle faaliyete geçen ivmeölçer istasyonlarından, alınan bilgiler ile sarsıntı haritaları oluşturulmakta ve depremin etkisinin yoğun olduğu alanlar tespit ediliyor. İstasyonlar bu bilgilerin yanında bir yandan deprem olan bölgeye, Acil Müdahale Ekiplerinin doğru sevk ve idaresini de kolaylaştıracak.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER