Kafile Yola Ne Zaman Çıkacak ?

İzmit Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı ve Memur Sen İl Temsilciliği ortaklığında düzenlenen “Arakan için yola çıkıyoruz” kampanyası ile ilgili Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 No'lu Şube’de basın açıklaması düzenlendi.

Kafile Yola Ne Zaman Çıkacak ?
banner158
banner174

 Çarşamba akşamı yola çıkacak Arakan’a yardım kafilesinde yer alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ında katıldığı basın toplantısında İHH Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Memur Sen İl Temsilcisi Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şahin Yaşlık, İHH Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal, Memur Sen İl eski Temsilcisi ve Ulaştırma Memur Sen Şube Başkanı Mehmet Akkuş ve çok sayıda sendika üyesi ve İHH üyesi de hazır bulundu.

Aralarında İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Memur Sen eski İl Temsilcisi ve Ulaştırma Memur Sen Şube Başkanı Mehmet Akkuş, İHH Başkan Yardımcısı Göksel Erim, İHH Gönüllüsü Murat Yazıcı ve Sodexo Müdürü Cantuğ Emre Bozkuş’un yer aldığı kafile Arakandan kaçan mültecilere hem maddi hem de manevi destek götürecek. Basın açıklamasına belediye bütçesinin yanı sıra personelin de desteği ile toplanan 100.000,00 TL’lik sembolik çeki yetkililere teslim eden Doğan Arakan’ da doktorluk mesleğini icra ederek çocukları muayene edeceğini söyledi.

KAN VE GÖZYAŞI VAR

Kampanya ile ilgili açıklama yapan İHH Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, “ ne yazık ki dünya üzerinde çok fazla kan ve gözyaşı var. Birçok coğrafyada insanlar mazlumiyetlerini kendi başlarına yaşıyor. Ama biz ecdadımızın bize bıraktığı mazlumlarla ilgilenmek ilkesini yeniden üst sıraya yükseldik. Arakan’ da yaşananları çok iyi biliyoruz. İnsanların çektikleri acıyı gözlerinden görebiliyorsunuz. Bu yardımlarla onlara bir nebze dahi yardımcı olabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Memur Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık ise, “Bizim ülkemiz hem mazlum coğrafyanın hem de İslam coğrafyasının abisidir. İzmit Belediye Başkan Dr. Nevzat Doğan’a bize olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu görev hiçbir zaman bitmeyecek” şeklinde konuştu.  

EN ÇOK HEYECAN DUYDUĞUM İŞLERDEN BİRİ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da basın toplantısında yaptığı konuşmasında “Bu proje belediye başkanlığı döneminde yapmaktan en çok istek ve heyecan duyduğum projelerden biri. Bunu sadece başkan olarak değil bireysel olarak da yapıyorum. Buna vesile olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bangladeş’e daha önce gittim. Açlığın sefaletin olduğu bölgeleri gördüm. Duymak ve okumak başka bir şey, görmek hele ki yaşamak daha farklıdır. Ben oraya iki kimlikle gidiyorum. Bir tanesi bizim inancımız ve tarihi misyonumuz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Belediye Başkanı kimliği diğeri ise Müslüman bir doktor olmam.

HEKİMLERE SESLENDİ

Biz gücümüz yettiğince bu gayreti göstereceğiz. Benim personellerim kendi aralarında para topladılar. Biz de belediye olarak bu kısa sürede belli bir miktar bütçe oluşturduk ve yola çıkıyoruz. Ancak bu maddi bütçenin ötesinde orada birkaç insana dokunabilmek bile bir destektir. Bu ziyaretin çok büyük faydası olacağını düşünüyorum. Özellikle ben hekim arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Orada çok farklı gruplar var, ancak biz hekimler gruplar halinde oraya desteklerimizi sunalım. Orada binlerce insan çok küçük yardımlara muhtaç bekliyor” dedi



Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER