KOTO Yabancı girişimcilerle buluştu

Komşu ülkelerde, Orta Asya'da, Balkanlar'da yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ile ülkemizin bağlarını güçlendirmek için 2005 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliğinde düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’nın 19.’su Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KOTO Yabancı girişimcilerle buluştu
banner158
banner174
 Programa 22 ülkeden 50 katılımcı iştirak ederek, ikili iş görüşmelerinde bulundular. 

19’uncu Türkçe konuşan gençler ve ikili iş görüşmeleri programında konuşan KOTO Başkanı Murat Özdağ “Aslında biz Türkçe konuşan iş adamlarımız diyoruz; ama  “gardaşım” demek doğru oluyor. Biz çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Türkiye’nin gelişmesi için yaptığı hamleleri görüyoruz.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin buradaki temsilcileri olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi. Özdağ konuşmasında "Odalar olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Ne dünya eski dünya nede Türkiye eski Türkiye. Ekonomideki hızlı gelişim ve değişim bizleri de değişime sürüklüyor. Ülkemizin en önemli olmazsa olmaz kaynağı girişimcilik. Büyüyen tek ülkeyiz bunu da sebebi girişimcilik.” ifadelerini kullandı.

600 BİN YENİ GİRİŞİMCİYE İHTİYACIMIZ VAR
Özdağ şunları kaydetti: Ülkemizde 600 bin yeni girişimciye ihtiyacımız var. Dünyanın ve ülkemizin büyümesi de işte bu girişicilerle ancak aşılabilir. Kaynak projeleri yaşayan projelerin desteklenmesi, doğru zamanlarda doğru pazarlarda bulunup, hızlı hareket etmeliyiz. Kaybedecek vaktimiz yok. Tercümenle, çevirmenle bir yere kadar. Aynı dili konuşarak pazarlama yapabiliriz. Bizim Ticaretimiz çok daha ilerilerde olmalı bu tür programlarımızın çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

BİRLİK’TE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ
Türkiye Arnavutluk İş Konseyi Heyet Başkanı Erion Çerekja, 20 farklı değişik ülkeden gelen iş adamları ve girişimci arkadaşlar ile yanındayız. Bizi sıcak ve samimi bir şekilde karşılandığımız için çok mutluyuz. Sizin aranızda olmaktan ötürü çok mutluyuz. Grubumuz adına tekrar teşekkür ederim. 
Heyet daha sonra yanlarında getirdikleri hediyeleri ülkelerini temsilen Özdağ’a takdim ettiler. Özdağ’da heyete bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır diyerek heyete Türk motifli kahve fincanı hediye etti. Ardından Kocaeli’ni tanıtan film gösterisi gerçekleştirildi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER