banner166

Lösemili Çocuklar Haftası

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftası etkinlikleri kapsamında Beykoz, anlamlı bir futbol karşılaşmasına ev sahipliği yaptı.

Lösemili Çocuklar Haftası
banner158
banner174

 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında lösemili çocuklara destek olmak, çocuklarda ve toplum genelinde farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Bir Tebessüm için” adlı proje, Beykozluları bir araya getirdi. Proje kapsamında toplanan 55 bin TL, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) bağışlandı.

“Bir Tebessüm için” projesi kapsamında 8 Kasım’da Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen özel futbol karşılaşmasına; Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Salih Pınar, Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Asım Özdemir, eski FİFA Hakemi Dr.Ahmet Çakar, eski futbolcular Ulvi Güveneroğlu, Ogün Temizkanoğlu, Hasan Özer, Ekrem Ekşioğlu, Altan Aksoy, Mert Korkmaz, Sercan Görgülü, teknik direktörler Rasim Kara, TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi Müdürü Candar Keskin ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konuyor


Karşılaşma öncesi yaptığı konuşmada böylesine güzel bir projeye dahil edilmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öncer, Türkiye’de yılda 3 bin 500 çocuğa yani yaklaşık her 3 saatte bir çocuğa kanser teşhisi konulduğuna dikkat çekti;

“ Nerede yaşam varsa orada umut vardır” sloganıyla çocukluk çağı kanseri konusunda farkındalık yaratmayı ve ebeveynleri konu ile ilgili uyarmayı görev edinen KAÇUV olarak, kanser konusunda farkındalık ve doktora ulaşım kolaylaştıkça tedavi başarısının da bir o kadar yükseldiğini görmek bizim için umut verici. Bu yüzden özellikle hatırlatmak istiyorum ki, erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. Sizlerin ilgi ve desteği, çocuklarımız ve onların tedavi sürecinde varını yoğunu ortaya koyan aileleri için büyük anlamlar ifade ediyor. Bu nedenle, bu güzel ve anlamlı projede emeği geçen herkese, hem çocuklarımız hem de aileleri adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın gösteri maçı nedeniyle toplanan 55 bin TL’lik çeki KAÇUV YK Üyesi Selçuk Öncer’e takdim etmesinin ardından yapılan futbol maçı ise 3-2 Yıldızlar’ın galibiyeti ile sona erdi.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisi'nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı; Maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER