banner166

TÜİK ”Kocaeli’deki Atık Suların Yüze 99’u Arıtılıyor”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kocaeli’deki atık suların yüzde 99’u denize dökülmeden arıtılıyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği 6’sı ileri biyolojik olmak üzere 22 Atık su arıtma tesisi ile Türkiye de yeni bir rekora imza attı. Darıca-Eskihisar arasında yapılacak atıksuyu taşıma tüneli ile arıtma oranı yüzde yüze ulaşacak.

TÜİK ”Kocaeli’deki Atık Suların Yüze 99’u Arıtılıyor”
banner158
banner174

BAŞARI, TÜİK VERİLERİNE YANSIDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında hayata geçirdiği projeler ile Türkiye’ye örnek oluyor.  Kentin çehresini değiştiren hizmetlerden Atıksu arıtma tesisleri de Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine yansıdı. TÜİK’in yayınladığı verilere göre, Kocaeli’deki atıksuların yüzde 99’u arıtılıyor. Böylece Kocaeli’deki atık suların tamamına yakın kısmı arıtılarak deşarj edildiği gözler önüne serildi.

 

 

DARICA İLE YÜZDE YÜZE ULAŞACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün Darıca - Eskihisar arasında yaptığı ve 35 milyon TL’ye mal olacak projenin tamamlanması ile Kocaeli’de Atıksu arıtma oranı yüzde yüze ulaşmış olacak. Proje bittiğinde Darıca’nın hiç bir atım suyu denize akıtılmadan Gebze İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarılarak bertaraf edilecek.

 

 

DARICA –ESKİHİSAR ATIKSU TESİSİ

İSU Genel Müdürlüğü, kalan son kısım olan Gebze Eskihisar ile Darıca’nın alt kısımlarını Gebze İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine bağlamak için hazırladığı projenin inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Proje ile kurum tarihinde ilk defa 2.7 km uzunluğunda tünel-mikrotünel inşa ediliyor. İlk defa kullanılacak TBM tünel açma makinesi ile 2,9 metre çapında toplam 2.7 km uzunluğunda tünel ile mikrotünel yapıldı. 2018 yılının ilk aylarında bitirilmesi planlanan proje ile Kocaeli de arıtma oranı yüzde yüze ulaşmış olacak.

 

22 ARITMA TESİSİ İLE TÜRKİYE’DE ÖNCÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin Atıksu arıtma yönüyle öncü belediyesi yapan tesisleri ise şu şekilde Gebze İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi,  İzmit Plajyolu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Kandıra Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Kandıra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, İzmit 42 Evler Atıksu Arıtma Tesisi, Karamürsel Atıksu Arıtma Tesisi, Körfez Atıksu Arıtma Tesisi, Gölcük Yeniköy Atıksu Arıtma Tesisi, İzmit Akmeşe Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, İzmit Umuttepe Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, İzmit Hakkaniye Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, Gebze Cumaköy Modüler Atıksu Arıtma Tesisi,  Kandıra Bağırganlı Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, Karamürsel Valideköprü Modüler Atıksu Arıtma Tesisi,  Kandıra Seyrek , Kandıra  Sarısu Modüler Atıksu Arıtma Tesisleri, Dilovası Tavşancıl Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, Derince Çavuşlu Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, Gebze Balçık Doğal Atıksu Arıtma Tesisi, Kandıra Sucuali Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, Başiskele Kullar , Diilovası olmak üzere 22 Arıtma Tesisi bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER