banner166

Yarhisar Müze Gemisinin 11. Yılı Kutlandı mı ?

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi kuruluşunun 11’nci yılında gemi güvertesinde, Gölcük protokolü ve halkıyla buluştu.

Yarhisar Müze Gemisinin 11. Yılı Kutlandı mı ?
banner158
banner174

  

1964 yılında A.B.D. inşa edilen Yarhisar, 1964 yılı sonunda ülkemize getirildi. Türk sancağı çekildi.1965 yılından 2005 yılına kadar  toplam kırk yıl süresince donanmamızda keşif-karakol gemisi olarak görev yaptı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatının Ege safhasında görev aldı. 2005 yılında hizmet dışı kalmasının ardından, 2006 yılında Gölcük-Kavaklı sahiline yerleştirilerek müze haline getirildi. 27 Ekim 2006 tarihinde törenle açılışı yapılarak, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak aralıksız 11 yıldır hizmet veriyor. Türkiye’nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemisi müzesi Yarhisar, Gölcük’ün de ilk ve tek müzesi olarak bu güne kadar yerli-yabancı 202 733 misafirlerimize ev sahipliği yaparak Donanma kenti Gölcük’ü ve donanmamızı tanıtmaya devam ediyor.

 

Gölcük Protokolü Kutlamada Hazır Bulundu

 

11.yıl kutlamasına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş,  Gölcük Belediye başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gölcük Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Müze gemi müdürü İlhan Akbulut Yarhisar’ın tarihçesi hakkında bilgi vermesinin ardından, sırasıyla Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük kaymakamı Mustafa Altıntaş donanma kenti Gölcük’ün en önemli simgelerinden olan Yarhisar müze gemisi hakkındaki görüşlerini belirtti. Konuşmaların ardından 11.yıl pastası kesildi. Kokteyl ve müze geminin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER