banner166

Büyükşehir, kaçak yapılara göz açtırmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Barışı yasasının geçerli olduğu tarihten sonra yapılan kaçak yapıları tespit ederek güvenli bir şekilde yıkımını gerçekleştiriyor

Büyükşehir, kaçak yapılara göz açtırmıyor
banner158
banner174
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İmar Barışı yasası konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ederken suistimallere de izin vermiyor. Yasanın geçerli olduğu 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapılarla ilgili çalışma gerçekleştirilirken, bu tarihten sonra yasadan faydalanma düşüncesiyle yapılan yeni kaçak yapılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyeleri işbirliğiyle tespit edilerek yıkılıyor. Bu kapsamda Kandıra’da 54, Dilovası’nda 32 ve Kartepe’de 1 adet kaçak yapı, Büyükşehir ekiplerince tahliye edilerek yıkımı gerçekleştirildi.

 

TOPLAM 87 YAPI YIKILDI

7143 sayılı İmar Barışı yasasının geçerli olduğu tarihten sonra Dilovası, Kandıra ve Kartepe ilçelerinde kaçak yapılaşma gözlendi. İlçe belediyeleri ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalarla gerek arazide gerekse uydu fotoğrafları üzerinden tespit edilen yapılar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Bu kapsamda Kandıra’da 54, Dilovası’nda 32, Kartepe’de 1 adet kaçak yapı Büyükşehir ekiplerince tahliye edilerek yıkıldı.

 

UYDU FOTOĞRAFLARI VE ARAZİDE TESPİT EDİLİYOR

Tespitler gerek arazide gerekse uydu fotoğrafları üzerinden gerçekleştiriliyor. Belirlenen kaçak yapılar, titizlikle gerekli işlemlere tabi tutuluyor. Tespit edilen kaçak yapılarda gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra insan ve eşya tahliyesi sağlanarak yıkım işlemi gerçekleştiriliyor.

 

TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde

31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapılara izin vermiyor. Büyükşehir ekipleri il genelinde gerek arazide gerekse uydu fotoğrafları üzerinden tespit çalışmalarını sürdürüyor. İmar barışı yasasının yayınlandığı tarihten sonra yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların takibi yapılarak yıkım işlemine devam edilecek.​

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2018, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER