banner166

KO-MEK Bayramlaşması yüreklerin bayramı oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra, insani davranış ve hassasiyetleri ile göz doldurmaya devam ediyor. KO-MEK, bu kapsamda Kurban Bayramı’nda da gidilmeyen, unutulan kapıları açarak, yüreklere adeta taht kuruyor.

 KO-MEK Bayramlaşması yüreklerin bayramı oldu
banner158
banner174

VEFANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

KO-MEK yöneticileri her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da geleneği bozmayarak kursiyerlerinin evlerine giderek bayramlaşıyor. Bayram günlerinde kapıları çalınan vatandaşlar karşılarında güler yüzleri ile KO-MEK yöneticilerini buluyor. Ellerinde çikolataları, kahveleri ve kolonyaları ile kursiyerlerini ziyaret eden KO-MEK yöneticileri söz konusu davranışları ile vefanın en güzel örnekleri arasında yer alıyor.  KO-MEK Bayramlaşması Kurban Bayramı süresince devam edilecek. Bu kapsamda 124 hane ziyaret edilecek.

 

KO-MEK YALNIZ BIRAKMAZ

KO-MEK bayramlaşması Kurban Bayramının ilk günü itibariyle başladı. KO-MEK yöneticileri kimsesiz kursiyerlerinin evlerinin kapısında buluştu. Karşısında KO-MEK yöneticilerini gören kursiyerler ise bu anlamlı davranış karşısında oldukça duygulandı. Bayramda kapısının çalınmasını beklemeyen kursiyerler misafirlerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadı. Kursiyerlerinin ellerini öperek bayramlarını kutlayan KO-MEK yöneticileri, kendilerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun “hayırlı bayramlar” mesajını iletti.

 

BAYRAMLAR KO-MEK İLE DAHA ANLAMLI

KO-MEK’in her anlamda hayatlarını değiştiren kursiyerler ise özellikle bayramlarda yaşadıkları bu sahiplenmenin kendileri için büyük anlam taşıdığını söyledi. KO-MEK ile kendilerini yalnız hissetmediklerini her zaman bir dost elinin üzerlerinde olduğunu bildiklerini aktaran kursiyerler, “Bu bayramda da kapımızı yine KO-MEK çaldı ve bizi yalnız bırakmadı. Bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan çok mutluyuz. KO-MEK’i hayata geçiren başta Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm yöneticilerimizden Allah razı olsun” dediler.

 

KIYMETLİ PROJELER

KO-MEK gerçekleştirdiği söz konusu insani davranışları ile son dönemde unutmaya yüz tutan değerlerimizi bize yeniden hatırlatmaya başladı. KO-MEK Bayramlaşması bunun en güzel örnekleri arasında yer alırken, KO-MEK Vefası, KO-MEK Bohçası ve KO-MEK Hurması gibi projeler de kurumun adeta parlayan çalışmaları arasında yer aldı.

 

KO-MEK VEFASI

KO-MEK Vefası Projesi, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Proje ile kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor.

 

KO-MEK HURMASI

Proje, KO-MEK tarafından Ramazan ayının paylaşma geleneğine ve birliktelik ruhuna uygun olarak hazırlandı. KO-MEK Hurması Projesi kapsamında KO-MEK kurs merkezlerinin bulunduğu bölgelerdeki ihtiyaç sahibi aileler belirlendi. Ailelerle iletişime geçilerek müsait oldukları bir akşamda Türk Mutfağı branşı usta öğreticisi ve kursiyerlerinin birlikte hazırladığı yemekle iftara gidildi. Yemek dışında gerekebilecek tüm malzemeler de aileye götürülerek hediye edildi. Ailelere ikram edilen iftar yemeğinin yanı sıra Ramazan ayının sosyal yardımlaşma amacına uygun bir şekilde hazırlanan ramazan kolisi yardımı da yapıldı.

 

KO-MEK BOHÇASI

Ayrıca yine KO-MEK Bohçası da evlenecek kızlara hediye edilmeye devam edildi. Bohça, KO-MEK kursiyerlerinin ürünlerinden oluşuyor. Kursiyerler o yıl evlenecek kardeşlerine yaptıkları ürünlerden hediye ederek bir bohça haline getiriyor ve yıl sonu ilçe sergisinde hediye ediyor. 


Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2018, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER