banner166

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASTANASİ DEPREME HAZIR

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde, Hastane Sivil Savunma Ekibi tarafından organize edilen Masa Başı Deprem Tatbikatı yapıldı.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASTANASİ DEPREME HAZIR
banner158
banner174

Yapılan tatbikata Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Baş Müdürü Burhan Eres il Sağlık Müdürlüğünden Ayşe Yıldız, AFAD Kocaeli İl Başkanlığından Planlama Zarar Azaltma Şube Müdürü Canan Güçlü ve Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer Kocaeli Üniversitesi Hastane Müdürleri katıldı.

Oluşturulan bir tatbikat senaryosu ile olası bir büyük depremin gerçekleşmesi halinde hastanenin hazır hale getirilmesi, eksiklerin saptanması idi.

Hayatımızın bir gerçeği olan ve aynı zamanda Kocaeli’ yide sarsabilecek olası bir Marmara depremi için Kocaeli Üniversite Hastanesinde gelebilecek yoğun hasta sevkiyatında problem olmaması  hastanenin yapısal bütünlüğünde sıkıntı olmadığı Hastane Triyajının organize edilmesi  başlıklar değerlendirmeler yapıldı. Hastaneye hastanın ulaşımı ve hastanenin boşaltılması sırasında hastaların taburcu edilmesi ve hasta getiren ambulansların dönüş yollarının kargaşaya yol açmadan çözülmesi için gerekenler planlandı.

HAP Başkanı Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk başkanlığında yaptığı tatbikat başladı.

Olay anında il 24 saat içinde nelerin yapılması konuların görev tanımına göre bilgi paylaşımları yapıldı, neler yapılacağı konusunda görüş bildirimleri yapıldı. Başarıyla sona erdirilen tatbikatta görülüyor ki Kocaeli Üniversitesi Hastanesi olmasını arzu etmediğimiz Marmara Bölgesinde yaşanma olasılığı olan bir deprem karşısında hazırlıklarını yaptı ve yapmaya devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER