İMO Üyelerine Bilecik-Söğüt Kültür Gezisi

İMO Üyelerine Bilecik-Söğüt Kültür Gezisi

 İMO Üyelerine Bilecik-Söğüt Kültür Gezisi
banner158
banner174
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, üyeleri için Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan, Kurtuluş Savaşı dönemine şahitlik eden tarihte  bir yolculuk konseptiyle tarihi değere sahip Bilecik, Söğüt, Göynük bölgesine geçtiğimiz hafta sonu ücretsiz kültür gezisi düzenledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, tarihi milli bilincin  oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kültür turu kapsamında Bilecik’e düzenledikleri gezi sayesinde, yaklaşık 40 kişiden oluşan inşaat mühendisleri ve şubeye bağlı Genç-İMO öğrenci üyeleri Bilecik ve  ilçelerinin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Tarihi bilincin yaşatılması için düzenlenen gezide rehber Doğan Can eşliğinde Osman Gazi’nin, Osmanlı Beyliği’nin temellerini attığı, bir dönem Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi’nin kabristanını da ziyaret etti.

Bilecik Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini de gezme imkanı bulan üyeler Şeyh Edebali Türbesinde dua eden üyelere şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verildi. Ziyaret Göynük’ün Tarihi Osmanlı evlerinin gezilmesiyle son buldu.

ÇOK MEMNUN KALDILAR

Gezide kafile başkanlığını şube personeli Gülsen Seda Çörekci ve Fatma Karpuz yaptı.Gezi programı mühendis ve mühendis adayı öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ve memnuniyetle karşılandı. Osmanlı Devletinin kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşı’na şahitlik eden tarihi bir bölgede tarihi öneme sahip birçok noktayı görmenin gururunu yaşadılar. Kültür gezisi ile güzel vakit geçirdiklerini söyleyen üyeler, yapılan bu etkinlikten çok menün kaldıklarını belirttiler. Öte yandan üyeler kendileri için kültür gezisi düzenleyen ve tüm olanakları sağlayan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.



Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER