Okul Servis Kazası Yüreğimizi Yaktı

İhmal olan yerde idare varsa “menfaat”

Denetim yoksa “laçkalık”

Görmedim, duymadım, bilmiyorum deyip üç maymun oynayan varsa “liyakatsizlik” vardır.

Sosyal medya hesaplarımdan da paylaştığım gibi söz bana aittir. Yazdığım yazacağım her kelimenin arkasındayım.

Yazarken elime, canlı yayında dilime sahip oluyorum.

Hiçbir Allah’ın kuluyla da Allah’ın selamından başka bir menfaatim olmadığından dolayı yıllardır gerek mikrofon başında gerek yazarken rahatlıyor mail adresime gelen haber veya özel haber olduğunda yayınlarken keyif alıyorum.

Evlat yetiştirmenin ve büyütmenin de ne zorluklarla olduğunu biliyorum.

Herkesin evladı kendine değerli ve özeldir. Gözümüzden sakındığımız evlatlarımız özellikle okul çağına geldiğinde toplu taşıma araçlarında zorlanmasınlar, yollarda beklemesinler, diye güvenilir olduğundan okul servisine vermeyi tercih ederiz.

Veli olarak araç ruhsatına bakmak, şoförün sorgusunu yapmak, yolda hızını kontrol etmek, ehliyet sınıfını, belgelerini sorgulamak biz velilerin görevi değildir!

Okul servisleri denetimleri yapan Milli Eğitim, Okul müdürlüğü ve okul aile birliği kontrolündedir.

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Resmi kurum sayfasında paylaşıldığı gibi okul servisleri denetimleri yapılıyor. Ancak bu denetimlerin yetersiz kaldığını düşünenlerdenim.

“Okul servis görevlilerine yönelik eğitim ve denetimlerimiz devam ediyor.” 12 Ekim 2021

“Köy okulları taşımalı eğitim servis görevlileri eğitim ve denetimleri Şube Müdürümüz ve Destek Hizmetleri Şubesi personelleri tarafından yapılıyor.” 19 Ekim 2021

Dört kişinin hayatını kaybetti okul servis kazasında şu an hastanelerde tedavileri devam eden öğrenci kardeşlerimiz için dua ettiğimiz Ülke olarak tarifi mümkün olmayan acılar yaşadığımız bu günlerde savcılık ve kolluk kuvvetleri tarafından büyük titizlikle yürütülen soruşturma gereği kulağıma gelenleri değil? Olması gerekeni yazıyorum.

Kutlamaların, ziyaretlerin, başarıların, projelerin, ödüllerin, fidanın toprakla buluşması’nın paylaşıldığı resmi kurum sitelerinde toprağa giren gencecik bedenler için bir taziye mesajı olmaması çok üzücü.

Başta Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze’de Emlak Konutları Anadolu Lisesi resmi sitelerinde hayatlarını kaybeden öğrenci kardeşlerimiz için acıyı paylaşmak adına bir taziye mesajı yayımlamak gerekmez miydi?

Kazada hayatını kaybeden Birsen Giriş, Mert Efe Akıllı, Esma Nur Avcı ve Rabia Üst’e Allah’tan rahmet ailelerine sabır yaralılara acil şifalar diliyorum.

Rabbim böylesi acıların tekrarını yaşatmasın.

Kalın Sağlıcakla,

YORUM EKLE