İZMİT BELEDİYESİ 3 YILDIR EVDE BAKIM HİZMETİ VERİYOR

İzmit Belediyesi 3 yıldan beri ihtiyaç sahiplerine evde bakım hizmeti veriyor.

 İZMİT BELEDİYESİ 3 YILDIR EVDE BAKIM HİZMETİ VERİYOR
banner158
banner174

 İzmit Belediyesi'nin Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliği ile 3 yıl önce başlattığı evde bakım hizmetinden şimdiye kadar 500 den fazla kişinin yararlandığı açıklandı.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla hayata geçirilen Evde Bakım Hizmeti sayesinde İzmit’te ikamet eden yatalak, engelli, bakıma muhtaç hastaların banyo, tıraş, saç ve tırnak kesimi gibi kişisel bakımları yapılıyor.  

 

ELİ AYAĞI OLUYORUZ

 

Özenle oluşturulan 2 ekip tarafından güler yüz ve şefkat prensipleriyle yüzlerce kişiye hizmet verildiğini söyleyen yetkililer, hizmetten vatandaşların son derece memnun kaldıklarını söylediler.

Evde bakım hizmetinin en hayırlı hizmetlerden biri olduğunu söyleyen Başkan Doğan “göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sosyal belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmet etmekteyiz. Günümüzde yol, kaldırım, park ve yeşil alan gibi çalışmalar belediyelerin asli görevleri olup,  kurumlar için ayrıcalık oluşturmamaktadır. Durum böyle olunca biz de İzmit Belediyesi olarak asli görevlerimizin yanında şehrimizde yaşayan halkın sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılamayı kendimize görev edindik. Bu alanda Türkiye’ye örnek sayısız projeye de imza attık.  Kendi kişisel bakımını gerçekleştiremeyen vatandaşlarımızın eli, kolu olmak, onlara hem fiziksel hem de psikolojik olarak destek olmak için Evde Bakım Hizmeti projesini hayata geçirdik.

 

HAYIR DUALARINI ALDIK

 

Bu hizmetimiz sayesinde biryandan bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı mutlu edip, hayır dualarını alırken, diğer yandan da bakım sorumluluğunu yürüten ailelerin de hayatlarını kolaylaştırdık.  Böylelikle insanlara sadece fiziksel olarak desteklemekle kalmıyor, onları psikolojik olarak da desteklemiş, rahatlatmış oluyoruz. Üç yıl boyunca aynı hassasiyet içerisinde sürdürdüğümüz projemiz ile bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.  Bu hizmet belki de belediyemiz tarafından yapılan en hayırlı hizmettir.  Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal belediyecilik anlayışından esinlenerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178