banner166

Yeni pazar yerine ilk kazma vuruldu

Doğu Kışla Parkı’nın karşısında bulunan alanda oluşturulacak Pazar alanının çalışmalarına başlandı

Yeni pazar yerine ilk kazma vuruldu
banner158
banner174
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Perşembe Pazarı’nın kurulacağı yeni alanın yapımına başladı. Üzeri kapalı yanları açık olacak şekilde inşa edilecek olan pazar alanı yeni yerinde rahat alışverişe imkan verecek.  Doğu Kışla’nın karşısında bulunan 35 dönüm alanda kurulan pazar alanı tamamlandıktan sonra Perşembe günleri Milli İrade Meydanı’nda kurulan pazar artık Doğu Kışla Parkı’nın karşısındaki yeni yerinde hizmet verecek. Fen işleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projede zemin çalışmaları devam ediyor.

KOLAY ALIŞVERİŞ

Pazar alanı projesi ile şehir içinde kalan Perşembe Pazarı artık yeni yerinde kurularak hizmet verecek. Proje sayesinde Perşembe günleri Milli İrade Meydanı çevresinde oluşan trafik sıkışıklığının da önüne geçilmiş olunacak. Üzeri kapalı olacak olan yeni pazar alanı otoparkıyla da vatandaşlara rahat alışveriş sağlayacak.     

3 BİN 400 METRE PAZARCI TEZGAHI

Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kurulan kapalı pazar alanı 18 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Pazar alanında 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgahı bulunacak. Kapalı pazar alanının üstü büyük araçlar için otopark olarak kullanılacak. Yapının yaklaşık 800 metrekaresi idari bina, zabıta odası, wc, kafeterya, mescit, bebek emzirme odası ve seminer salonundan oluşacak.

6 GÜN OTOPARK

Pazar alanına araçları ile gelen pazarcılar malzemelerini indirdikten sonra üst katta bulunan büyük araç otoparkına araçlarını park edebilecekler. Burada 371 adet büyük araç park edebilecek. Pazar alanı pazarın olmadığı haftanın 6 günü otopark olarak kullanılabilecek. Ayrıca kapalı pazar alanının dışında da 255 araçlık açık otopark yer alacak. Proje uygulanırken alandaki mevcut ağaçlar korunacak. ​

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER