SAADET Çayırova: “İsrail Meşrulaştırılıyor!”

Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu, ‘’ İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) ‘nın aldığı Doğu Kudüs Filistin’in başkenti olsun kararını eleştirerek, ‘’Kudüs’ün doğusu bölgenin %14 ‘lük bir bölümüdür.

 SAADET Çayırova: “İsrail Meşrulaştırılıyor!”
banner158
banner174

Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu, ‘’ İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) ‘nın aldığı Doğu Kudüs Filistin’in başkenti olsun kararını eleştirerek, ‘’Kudüs’ün doğusu bölgenin %14 ‘lük bir bölümüdür.  Bu karar, Kudüs’ün geriye kalan %86’sı yani Batısının da İsrail’in olsun anlamına gelmektedir. Burada alınması gereken karar, doğusuyla batısıyla Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu ve İsrail’in bulunduğu tüm topraklarda işgalci olduğu ve derhal defolup gitmesi gerektiği’’ olmalıydı dedi.

Aksu, “Bugün Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti ilan edilmesi bile İsrail’i meşru saymaktır. Hâlbuki İsrail işgalcidir ve bulunduğu topraklardan tamamen sökülüp atılması gerekmektedir. Kaldı ki İsrail diye bir devlet yok ki başkenti olsun” dedi.

Saadet Partisi Çayırova İlçe Teşkilat Başkanı Murat Demiral da , ‘’Herkes şunu bilsin ki, İslam birliği mutlaka ama mutlaka kurulacak. Buna inanmayan varsa yarın İslam birliği kurulduğunda mahcup olacaktır” dedi.

Toplantının yerel gündem bölümünde söz alan Saadet Partisi Çayırova Belediye meclis üyesi Ali Uçar da  yerel gündeme dair açıklamalarda bulundu ve toplantıya katılan partililerin sorularını yanıtladı. Saadet Partisi’nin Çayırova belediye denetimine alınmadığını belirten Uçar, ‘’korkunuz nedir? Denetimden neyi kaçırıyorsunuz? 11 bin Çayırova’lı vatandaşın oylarıyla seçilen meclis üyelerini yok saymanızdaki korkunuz nedir? Komisyonlara neden almıyorsunuz.  İlahi adalet er yâda geç tecelli edecektir ve gerçekler ortaya çıkacaktır fakat bu süreçte Çayırova halkı zamanını ve kaynaklarını kaybetmiş olacaktır’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER