28 Okulun ismi değişti

28 Okulun ismi değişti

 28 Okulun ismi değişti
banner158
banner174
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in ilk kanun hükmünde kararnamesiyle ilimizde kapatılan 28 özel okulun yeni isimleri belli oldu.
FETÖ ve hain askerlerin 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra başlatılan operasyonların en kapsamlılarından biri eğitim alanında oldu. FETÖ'ye ait birçok kurum hakkında kapatılma kararı çıkarken, çok sayıda Milli Eğitim Bakanlığı ve özel kurum öğretmeni de açığa alındı. Temmuz sonunda Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle ilimizde çok sayıda okul kapatıldı.
 
ŞEHİT OLANLARIN İSMİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in ilk kanun hükmünde kararnamesiyle ilimizde kapatılan 28 özel okulun yeni isimleri belli oldu. Darbe girişimi ve Paralel Devlet Yapılanması'na destek sağlayan birçok eğitim kurumunun kapatılıp Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesiyle birlikte bu kurumların yeni isimlerinin belirlenmesi konusu da netleşmiş oldu. Bazı Milli Eğitim müdürlüklerinin aldığı karara göre bu okullara darbe girişimini önlemek isterken şehit olan kişilerin ismi verildi. Bazı özel okullar ise Kocaeli Üniversitesi bünyesine geçti.
 
27 OKUL KAPANDI

Kocaeli’de kapanan okulların isimleriyse şöyle; Özel Erkul Anadolu Lisesi, Özel Erkul Fen Lisesi, Özel Erkul İlkokulu, Özel Erkul Ortaokulu, Özel Erkul Tunagür İlkokulu, Özel Erkul Tunagür Ortaokulu, Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi, Özel Erkul Tunagür Anadolu Lisesi, Özel Erkul Tunagür Anaokulu, Özel Çayırova Fatih İlkokulu, Özel Çayırova Fatih Ortaokulu, Özel Hafize Okan Fatih Anadolu Lisesi, Özel Çayırova Fatih Fen Lisesi, Özel Fatih Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Darıca Fatih Anadolu Lisesi, Özel Darıca Fatih Fen Lisesi, Özel Darıca Fatih İlkokulu, Özel Darıca Fatih Ortaokulu, Özel Gonca Anaokulu, Özel Erkul Bahar İlkokulu, Özel Erkul Bahar Ortaokulu, Özel Kuzey Batı Temel Lisesi, Özel Karamürsel Ekin İlkokulu, Özel Karamürsel Ekin Ortaokulu.
 
6 BİNA KOÜ'DE

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli’de kapatılan 17 özel okul binalarından Özel Erkul Okullarına ait 6 binanın Kocaeli Üniversitesi’ne tahsis edilmesine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın onay verdiğini acıklamıştı. KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, “Erkul okulları ile yurt binalarının üniversitemize tahsisine Bakan Fikri Işık'ın yanı sıra Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı da olumlu görüş bildirdi” demişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2016, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER