Eğitimcinin Motivasyonunu Bozan Veliler!

 Okullarda disiplin olsun.

Okullarda yönetmelik uygulansın.
Okullarda öğrenci giriş çıkışları kontrol altına alınsın.
Kılık kıyafet kontrol edilsin.
Okullarda kuş uçmasın diyen kim? Biz veliler değil miyiz?
Tüm bunları savunurken hala cep telefonu neden yasak, benim çocuğum neden istediği zaman dışarı çıkamıyor? Okuldan çıkmak için izin kâğıdımı olur? Diyen sözde çocuğunu teslim ettiği yerde gözünün arkada kalmamasını isteyen veli neden kuralları kabullenmekte  güçlük çeker.
Eğitim öğretim kurumları Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliğini uygular.Uzmanların bile çocukları cep telefonundan uzak tutun demesine rağmen okullarda cep telefonu yasaklanması neden bu kadar
dert oldu.Çoğu kez toplum içinde bazı ortamlarda mecburen kulak misafiri olduğumuz konular olabiliyor. Toplum içinde ses tonlarını ayarlayamayan Anne, baba ve çocuğun kendi aralarında konuşması dikkatimi çekti. Bulunduğum ortam itibariyle baba, anne ve çocuk arasında geçen dinlemeye mecbur kaldığım bir konuyu paylaşacağım.
Çocuk: Babasına okuduğu okul da cep telefonu kullanımının yasak olduğunu bundan sonra telefonla okula gidemeyeceğini ayrıca öğlen arasında dışarı çıkmak için izin kâğıdı olması gerektiğini söylüyor.
Baba: Olur mu canım orası ceza evimi! Sen bize bir şey olsa nasıl ulaşacaksın! Diyerek tepki gösteriyor.
Anne: Babanın söylediklerini onaylayarak, okul yönetimiyle görüşerek bu saçmalığın sona ermesi gerektiğini, gerekirse Milli Eğitim Bakanlığına şikâyet edeceğini belirtiyor.
Çocuk: Ailesine birde okul pantolonu hariç başka pantolon giyilmesinin yasak olduğunu, okulda öğretmenin kendisini teneffüste uyardığını belirtmesi üzerine ailenin ne diyeceğini az çok tahmin etsem de yinede merak ederek dinledim.
Anne, Baba aynı anda tepki vererek evladım, biz yarın okula gelir, senin pantolonuna, telefonuna, öğlen arası izinine dil uzatanın haddini bildiririz diyor. Yazık..!
Haddini bildireceğin, senin evladına eğitim veren, senin evladının geleceğine ışık tutan eğitimcidir. Sen kendi çocuğunun yanında tüm bunları konuşup, asıp kestikten sonra senin evladın eğitim gördüğü okulda kurallara uyar mı? Öğretmenine saygı gösterir mi? Hadi hepsini geçtim Vatana Millete hayırlı bir evlat olur mu? Bugün asıp gürlediklerinin yerinde yarın senin kendi evladının da bir eğitimci olabileceğini unutma.!
Okullarda okul yöneticilerinin motivasyonunu hitap şekilleriyle bozan velilerinde eğitimden geçirilmesi gerekir. Bir eğitimciye, bir yöneticiye nasıl konuşulmasını bilmeyen hayırlı evlat yetiştiremez.

Her çocuk dışarıda kendi ailesini yansıtır. Eğitimciye saygısı olmayan bir toplumun geleceğe faydası olmaz.

Yerelden Ulusala,

YORUM EKLE