Gebze Osmangazi Ortaokulu inşaatı neden durdu?

Gebze Osmangazi Ortaokulu yanına 32 derslik yapılması planlanan ve yapımı hızla başlayan inşaatta çalışmalar bir anda sona erdi.

Gebze Osmangazi Ortaokulu inşaatı neden durdu?
banner158
banner174

 

Gebze Osmangazi Ortaokulu yanına 32 derslik yapılması planlanan ve yapımı hızla başlayan inşaatta çalışmalar bir anda sona erdi.

Temeli kazılan ve çalışmaların durduğu gözlenen okul inşaatıyla ilgili çeşitli iddialar meydana çıkmaya başladı. Yan binanın arsa payı nedeniyle 5 metre çekme payından dolayı şikayet edilmesi üzerine mahkeme kararıyla durdurulduğu diğer bir iddia ise inşaatın yapımını üstlenen yüklenici firmaya ödeme yapılamadığı yönünde duyulan bu iddialara kamuoyu cevap bekliyor.

İnşaatın bir yanı Vergi Dairesi bir yanı Okul!

Son günlerde meteoroloji bölgemizde yoğun yağışlar nedeni ile sel ve su baskınlarına karşı uyarı yaparken temeli kazılan inşaatta oluşabilecek su birikintilerinden dolayı yan binalara temelden zarar verip vermeyeceği kafalarda soru işareti bırakıyor.

Okulun dibinden geçen yol tehlike arz etmiyor mu?

Osmangazi Ortaokulu öğrenci velileri çocuklarının can güvenliğinden dolayı şimdiden endişe duymaya başladılar.  

Öğrenci velileri okulun giriş kapısı bahçe dibinden geçen çarşıdan E5 yan yola bağlanan bağlantı yolundan dolayı çocukların okula giriş ve çıkışlarında yoğun araç trafiğinden kaynaklı olarak büyük tehlikeyle karşı karşıya kalabileceklerinden ötürü tedirgin olduklarını ifade ediyorlar. Okul inşaatı bitmeden öğrencilerin giriş ve çıkış yapacakları kapının hemen yanından yol geçirenler bu tehlikenin boyutlarını detaylı olarak düşündüler mi? Şayet detaylı düşünülmediyse bunun vebali ağır olur bizden söylemesi.


Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER