Gebze Pelitli genişliyor!

2006 yılında defin işlemine açılan Gebze Pelitli Yeni Mezarlık alanında define ayrılan 1. Ve 2. Etap ek alanlarına da ihtiyaca göre yeni mezarlık düzenlemesinde önemli bir sıkıntı olmadığı belirtiliyor. İhtiyaca göre yapılabilecek yeni düzenleme sonucu en az 30 yıllık yeni mezar yeri kazanılacağı vurgulanıyor.

Gebze Pelitli genişliyor!
banner158
banner174

(ÖZEL HABER)

Gebze Merkez mezarlığının kapasitesinin geçtiğimiz yıllarda dolması ile birlikte Gebze’nin mezar ihtiyacının karşılanması için 2006 yılında açılan Gebze Pelitli  Yeni Mezarlık alanı gittikçe daha da genişliyor. Defin için belirlenen alanların 11 yılda önemli oranda dolması üzerine yeni planlamanın da devreye girebileceği ve buna göre ayrılan 200 dönümlük alanda da parselasyon yapılacağı vurgulanıyor. Açıldığı 2006 yılından bugüne kadar yaklaşık 3 bin 800 defin işleminin gerçekleştiği Yeni Pelitli mezarlığında bugün 1. Etap ve 2. Etap halinde define açık iki  planlanmış alan bulunuyor.

2014 YILINDA YENİ PARSELASYON ÇALIŞMASI YAPILMIŞTI

 En son 2014 yılında Gebze Fen İşleri Müdürlüğü 2. Etap için burada yeni 50 dönümlük alan üzerinde ara parke yollarla birlikte yeni bir parselasyon çalışması yapmıştı. Ancak 2. Etap olarak ayrılan etapta bir dönem Darıca ilçesinin mezar yerinin dolması ile birlikte definler buraya yönlendirilmiş ve bundan dolayı ikinci etap alanında kısa sürede doluluk oranı artmıştı. Şimdi Darıca Belediyesi definlerini Balçık tarafındaki kendi mezarlığında gerçekleştiriyor.

EN AZ 30 YILLIK MEZAR YERİ VAR!

Edindiğimiz son bilgilere göre Pelitli Mezarlığında İlave mezarlık düzenlemesi için ayrılan 200 dönümlük alanda da ihtiyaca göre yapılacak yeni genişletme çalışmaları sonucu, burasının en az 30 yıllık mezar ihtiyacını karşılayacak kapasiteye geleceği ifade ediliyor.  

Haber: YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER