THY''istihdamımız 10 bini bulacak"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Çalışan sayımızla rekor kıracağız, bu yıl 10 bin istihdama ulaşacağız" dedi.

THY''istihdamımız 10 bini bulacak
banner158
banner174
 Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY'nin bu yıl istihdamda rekor kıracağını belirterek, "Yeni havalimanını rekorlarla açtık ve yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak. Bu yıl istihdamımız 10 bini bulacak" dedi.

Uçakların İstanbul Havalimanı'nda pist başına gitme sürelerinin kısalmaya başlayacağını söyleyen Aycı, "Gelecek yıl haziran ayında kadar hizmete girmesini beklediğimiz üçüncü pist ile birlikte taksi sürelerimiz de azalacak. Her geçen gün taksi sürelerimizi iyileştiriyoruz. Pilotlarımız ve operasyondaki arkadaşlarımız buraya daha çok ısındıkça esnekliğimiz artıyor, verimliliğimiz artıyor" diye konuştu.

 THY'nin ekstra personel alacağı müjdesini veren İlker Aycı, "66 bine yakın çalışanımız var. Bu yıl sene başında yaptığımız planlar yaklaşık 8 bin 430 istihdam üzerine plan yapmıştık. Yeni havalimanına taşındıktan sonra bazı hizmetlerde kısa kaldığımızı görerek buralarda daha süratli reaksiyon vermek için ilave çalışan ihtiyacı olduğumuzu değerlendirdik. Bu anlamda 8 bin 400 içerisinde yaklaşık 4 bin 600 istihdamı ilk 5 ayda gerçekleştirdik. Özellikle yaz yoğunluğun hesaba katarsak, yeni uçaklarımızı filomuza katılmasıyla ihtiyacımız artacak. Bu yıl istihdam sayımız bir rekor olacak. Yeni havalimanını rekorlarla açtık ve yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak. Bu yıl istihdamımız 10 bini bulacak" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2019, 22:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER