TSK'da FTÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca TSK bünyesi Kara, Deniz ve Hava Kouvvetlerinde 140 FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararı verildi.

TSK'da FTÖ operasyonu
banner158
banner174
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 140 FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararı aldı.  Savcılıktan yapılan açıklama gözaltı kararı verilen şüphelilerin TSK Kara, Hava ve Deniz  Kuvvetleri bünyesinde oldukları bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: ''Aankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca  Kara, Hava, ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesindeki  asker şahıslardan FETÖ' nün Mahrem İmamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilmiştir.

TOPLAM 140 ŞÜPHELİNİN 41'İ HALEN GÖREVDE

 Tespit edilen, Kara Kuvvetleri  2 Albay 4 Yarbay, 7 Binbaşı, 17 Yüzbaşı, 16 Üsteğmen, 4 Teğmen;  Hava Kuvvetleri  31 Astsubay; Deniz Kuvvetleri  2 Albay,  2 Yarbay, 1 Binbaşı, 3 Yüzbaşı, 40 Astsabay,  ve 11 Sivil Mahrem İmam olmak üzere   toplam   140 şüpheli hakkında 21.05.2019 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan  asker şüphelilerin 41 i  görevde olup diğerleri hakkında soruşturma  nedeniyle idari işlem uygulanmıştır. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet   Müdürlüğünce   devam etmektedir."

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2019, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER