Darbe Psikolojisinden çıkışın ilacı

Aradan çok uzun bir zaman geçse bile anlaşılan o ki 15 Temmuz tarihi Türk milletinin asla ama asla unutamayacağı bir gün olarak hafızalara kazınacak, Yıllar sonra bile 15 Temmuz tarihinde olanlar ile ilgili yapılacak sohbetler hiçte iyi anılar ile hatırlanmayacak.

Darbe Psikolojisinden çıkışın ilacı
banner158
banner174
 15 Temmuz akşamı yaşadığımız korku ve endişe dolayısı ile içerisine düştüğümüz psikoloji ve o psikolojinin yarattığı travma her geçen gün kendisini biraz daha fazla hissettiriyor ve bir türlü geçmek bilmiyor.
Hayatımızı çok kötü etkileyen 15 Temmuz gecesi ve sonrası ile ilgili olarak o günden sonra pek çok şey konuşuldu, yazıldı, çizildi, “Senaryo diyenden, Türkiye işgal edilecekti, diyene, Eğer Darbe gerçekleştirilseydi hepimiz idam edilecektik” diyen bütün vatandaşlarımız aslında nasıl bir felaketten kurtulduklarına da gece gündüz şükrediyorlar.
Bir taraf halen daha “Senaryo” diyedursun sis perdesi aralandıkça işin vehametinin hangi boyutlarda olduğu daha net bir gözle görülebiliyor, daha 2 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Marmaris’te kaldığı otelde etkisiz hale getirmek için giden ancak başarılı olamayan 11 Askerin yakalanışı sonrası alınan bilgiler kan dondurucu cinsten.
Marmaris’te yakalanan askerlerin en alt rütbedekinin Teğmen olduğu sonrasında Yüzbaşı ve Binbaşı rütbelerinde askerlerin olduğu ve bir Binbaşının o rütbeye gelebilmesi için hangi merhalelerden geçtiği araştırıldığında 15 Temmuz gerçeği daha fazla ortaya çıkacaktır.
Düşünebiliyormusunuz , Binbaşı rütbesindeki bir TİM Komutanı Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanını , Ailesini ve yanındaki personeli etkisiz hale getirmek, Marmaris’ten Alıp kendilerine söylenilen yere getirmek eğer direnirlerse Belden aşağılarına ateş edilmek üzere talimatlandırılmış. Böyle bir hınç olurmu hiç.?
Türkiye’de var olan yapıyı bir gecede değiştirmek üzere 15 Temmuz akşamı başlatılan Darbe girişimi bir şekilde bastırılıp, püskürtülmemiş olsa, 60 tonluk tankların özel araçları kağıt gibi ezdiği, Darbecilerin yaşlı/Genç/Erkek/kadın demeden ateş açtıkları bir noktadan sonra neler yapacaklarına da çok iyi örnek teşkil edecektir.
15 Temmuz tarihinde başlatılan Darbe girişimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlam duruşu vatandaşlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu dik duruşunu sahiplenmesi ile püskürtülmüş ve hayatımızı çok ama çok kötü etkileyecek bir Darbenin önüne geçilmiştir.
Türk milleti nasıl bir tehlikeden kurtulduğunu, nasıl bir uçurumun kenarından döndüğünü son derece dikkatli ve tarafsız bir şekilde düşünmelidir, Darbe sonrası başta ABD/Almanya ve Avusturya’nın bir noktadan sonra sanki Darbeyi destekler mahiyetteki davranış ve tavırlarını da asla unutmamalıdır.
Biz bir kez daha belirtiyoruz böylesi zor bir süreçte kayıtsız şartsız korunmak ve sahip çıkılmak noktasında bulunan Cumhurbaşkanlığı makamı ve o makamda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olmak, saf tutmak gibi bir mecburiyetimizin olduğunu ve sahiplenmeyi 15 Temmuz tarihinden sonra daha fazla yapmak durumunda bulunduğumuzu beyan ediyoruz.
Kimin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yada Ak parti hükümeti ile bir hesabı varsa o hesabı lütfen Seçimlere saklasın, Var olan iktidardan memnun olmayanlar olabilir ancak memnun olunmayan bir siyasi partinin iktidardan gönderilebilmesi için bile Demokratik bir sisteme sivil bir duruşa ihtiyaç bulunmaktadır.
Öncelikle içerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreçten kurtulmak adına Demokrasiye her zamankinden daha sıkı bir şekilde sahip olmak, Darbe psikolojisinden kurtulmak gerekiyor, Bu kaotik ortamdan sıyrılmak ekonomide meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklardan kurulabilmek adına da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı daha bir sükunetle ve dikkatlice takip etmek en başta gelen şart olmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER