'Deprem değil binalar can alır'

'Deprem değil binalar can alır'

 'Deprem değil binalar can alır'
banner158
banner174
GTO’da gerçekleştirilen ‘Afet Yönetim Sistemi’ konulu seminere katılan İTÜ Afet Yönetim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Deprem değil, binalar can alır” diyerek afetlere karşı gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

KAN BAĞIŞI YAPILDI
Gebze Ticaret Odası’nda ‘Afet Yönetim Sistemi’ konulu seminer gerçekleşti. Programa İl AFAD Müdürü Salim Tekoğul ve İTÜ Afet Yönetim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu konuşmacı olarak katıldı. GTO Başkanı Nail Çiler ve İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Ahmet Kadı’nın konuşmalarıyla başlayan program yaklaşık 2 saat sürdü. Seminerde kan bağışı yapılıp AFAD gönüllü başvuruları da alındı.  
ÇALIŞMALARI ANLATTI
İTÜ Afet Yönetim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu konuşmasında belediyelerin afet yönetim sistemindeki görevlerine değindi. Kadıoğlu, esprilerle dolu bir sunum gerçekleştirdi. Afet eğitimlerinin önemine değinen, sağlam ev ve sabitlenmiş eşyaların önemi üzerinde duran Kadıoğlu, depremin değil binaların can aldığı dile getirdi. İl AFAD Müdürü Salim Tekoğul ise afet hazırlıklarını, Kocaeli AFAD’ın kapasitesini, yapılan çalışmaları anlattı. 
İLK 72 SAAT ÖNEMLİ
Afet eğitimlerine büyük önem verdiklerine de değinen Tekoğul, 2015 yılına göre eğitim verilen kişi sayısında yüzde 150 artış sağladıklarını, eğitim taleplerinin geri çevrilmediğini dile getirdi. Tekoğul, AFAD’ın sahadaki eli ayağı olacak, afet eğitimleriyle donatılmış insan gücünü önemsediklerini ifade etti. İlk 72 saatin afetlerde altın saatler olduğunu, bu saatler içinde devletin afetzedelere yetişemeyebileceğini, sahada kendi önlemlerini alan ve çevresine müdahale edebilen eğitimli insanlara ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi. Toplantı sonunda konuşmacılara şilt takdim edildi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER