Test ve Eğitim Gemisi Ufuk Törenle Denize İndirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Tuzla Tersanesi'nde Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591)'un denize indiriliş törenine katıldı.

Test ve Eğitim Gemisi Ufuk Törenle Denize İndirildi
banner158
banner174

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Tuzla Tersanesi'nde Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591)'un denize indiriliş törenine katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Savunma Bakanı Hulis Akar, ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Kartal'da çöken bina ile ilgili başlayarak, " Hayatını kaybeden 16 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum .Enkazdan çıkan kardeşlerime Allaht'tan şifalar diliyorum . Enkazın altında kalan kardeşlerimi de sağlık sıhhatle onlara kavuşmayı da Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Tuzla Tersanesi'nin Türkiye'nin iftihar kaynaklarından biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Burada Türkiye'nin gemicilik alanında kalkınma hamlesine öncülük ediliyor. Bugün Türkiye gemi inşaası, tamiri, bakımı,onarımı ile Akdeniz'in lider ülkelerinden biridir. Türkiye kendi ihtiyaçları yanında Norveç,İngiltere, Hollanda ,Fransa , Almanya ve İtalya gibi pek çok pek çok gelişmiş ülke için gemiler inşa ediyor.Sadece Tuzla Tersanesi'nde Son 16 yılda 2 bin geminin tamiri ve onarımı yenilenmesi gerçekleşmiştir. Bir dönem krizlerle, belirsizliklerle boğuşan tersanelerimizin bu seviyelere ulaşması ülkemiz ekonomisi adına çok çok önemlidir. Müteşebbislerimiz cesareti, işçi kardeşlerimizin emekleri, devletimizin de teşvikleri ile Türk gemi sanayii üzerindeki ölü toprağı silkeleyip yeniden şaha kalkmıştır" dedi.
Türk Savunma sanayine yönelik kuşatma hiçbir zaman kaldırılmamıştır. Türkiye'nin milli menfaatlerine yönelik her hamlesi farklı bahaneler üretilerek sabote edilmiştir. Bugün müttefiklerimizle yaşadığımız en küçük anlaşmazlıkta silah alım anlaşmalarımızın gündeme taşındığını görüyoruz. Konu ülkemiz olunca kırk dereden su getiriyorlar. 
Özel sektör düşmanlığı yapmak İHA üretilmesin, SİHA üretilmesin, Korvet üretilmesin demektir. Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş'a Türkiye'yi dar edenler, şimdi de bize saldırması başarılı özel sektör firmalarını hedef almaları asla tesadüf değildir.

Bunların amacı Türkiye'yi ekonomide IMF'ye, diplomaside batıya , savunma sanayiinde de belli başlı devletlere mahkum etmek istemeleridir. Bunlar bizim gözümüzde Türkiye'yi içerden çökertmeye çalışan Truva atlarıdır. Bundan sonra da terör örgütüne taşeronluk yapanların değil milletimizin ne dediğine bakacağız. 
Türkiye içindeki bu gafillere rağmen savunma sanayiinde başarılarına devam edecektir" dedi. Ardından Ufuk korveti denize indirildi.  

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2019, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER