Milli Savunma Bakanlığı Fikri Işık’ı mutlu edecek mi.?

Milli Savunma Bakanlığı Fikri Işık’ı mutlu edecek mi.?

 Milli Savunma Bakanlığı Fikri Işık’ı mutlu edecek mi.?
banner158
banner174

Binali Yıldırım Başkanlığındaki hükümet içerisinde görev alacak Bakanların isimleri açıklanıncaya kadar geçen süre içerisinde Kocaeli’de siyaset yapanların bir kısmı “Fikri Işık Bakanlar kurulundaki yerini koruyacak hatta Başbakan yardımcısı olacak” derken diğer bir kısım da “Hayır Fikri Işık Bakanlar Kurulunda yer alamayacak çünkü Binali Yıldırım’ın öteden beri fikri Işık ile arası soğuktur bu yüzden Yıldırım kabinesinde Fikri Işık’ın olmasını istemeyebilir” şeklinde görüş belirtiyordu.

İşin doğrusu bizde Fikri Işık’ın bu dönem Bakanlar Kurulunda yer bulamayacağını düşünenler arasındaydık, Pazar günü Kongre yapılıp Radiye Sezer Katırcıoğlu’da MKYK içerisinde yer alınca “Radiye Hanım Kocaeli’nin yeni bakanı olacak” şeklinde düşünmüştük.

Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Başbakan Binali Yıldırım basın mensuplarının karşısına geçip “Milli Savunma Bakanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık” açıklamasını yapınca işin doğrusu Fikri Işık adına hayal kırıklığı yaşamadık desek mübalağa etmiş sayılmayız.

Bizim burada Milli Savunma Bakanlığını önemsiz görme gibi bir düşüncemiz asla ve kata yoktur ancak Fikri Işık gibi bulunduğu yere tırnakları ile kazarak bunu yaparken de herkesin takdir ettiği Teşkilatçılığı ile siyaset yapan Işık’ı Milli savunma Bakanlığının hiçte mutlu etmeyeceğini düşünüyoruz.

Fikri Işık’tan önceki Milli savunma bakanlığı yapan Vecdi Gönül ile İsmet Yılmaz’a baktığımızda her iki Bakanın da çok uzun yıllar devletin çeşitli makamlarında Bürokratlık yaptıktan sonra Milli Savunma Bakanlığı görevi yaptıklarını dolayısı ile Milli Savunma Bakanlığının daha çok “Bürokrat Bakanlık” olduğunu kolayca görebiliriz.

Aslında Fikri Işık gibi siyasetin her kademesinde mücadele ederek bu noktaya gelmiş birisinin mesela Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma bakanlığı, Kültür ve Turizm bakanlığı gibi tamamen “Teşkilatçılık” ile birlikte yürüyen bakanlıkların birisinde bulunması mutlu ederdi.

Zira sözünü ettiğimiz her üç bakanlıkta da tabandan gelen bir siyasetçinin son derece rahat hareket etme ve daha çok siyaset yapma imkanı bulunmaktadır, memleketin en ücra noktasına kadar yayılmış teşkilatları ile her üç bakanlıkta siyaset yapılacak şahane alanlardır.

Ancak şu an başında Fikri Işık’ın bulunduğu Milli Savuna bakanlığında var olan yapı nedeni ile bir albayı başka bir alaya gönderemezsiniz, Canınızın istediği anda bir İstanbul’daki bir paşayı açığa alamazsınız yada Anadolu’nun başka bir bölgesine atama yapamazsınız.

Milli Savunma bakanlığında  var olan yapı sebebi ile bakanlık daha çok Ordunun ihtiyaçlarının karşılanması adına “Lojistik” destek veren bir durum mevcuttur, Dolayısı ile Teşkilatlardan çıkıp gelmiş bir siyasetçi için Milli Savunma bakanlığı asla iyi bir saha değildir.

Bundan sonra göreceksiniz Fikri Işık bulunduğu konun itibarı ile vatandaşın arasına daha az katılacak, Teşkilat işlerine daha zaman ayırabilecek, Bilim sanayi ve Teknoloji bakanlığı döneminde Seçim bölgesi olan Kocaeli’ye geldiğinde kendisinin  peşinde bulunan yüzlerce amir/memur artık kendisi ile birlikte olamayacak. Komuta Kademesindeki Subay yada Astsubaylarda sayın bakan ile birlikte düğün/Cenaze gezemeyeceklerine göre Bakan Işık gitgide yalnızlaşacaktır.

Fikri Işık tarzında bir siyasetçiye bin kez “Fikri Bey Bilim sanayi ve Teknoloji bakanlığı mı yoksa Milli Savunma Bakanlığımı” diye sorsanız ismimizin Yüksel Ercan olduğu gibi biliyoruz ki Fikri Işık bin kere “Bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı” cevabını verecektir.

Belirttiğimiz bu nedenler dolayısı ile Bakan Fikri Işık süreç içerisinde daha “mutsuz bir siyasetçi” profili çizecek ve daha çok yalnızlaşacaktır, Son derece aktif bir Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığından sonra en üst derecede “Statükonun” hüküm sürdüğü Milli Savunma Bakanlığında bizde olsak bizde mutsuz olurduk.

Fikri Işık hayda hayda mutsuz olacaktır.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 20:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER