Hürriyet'ten Gazeteciler Günü Mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma KAPLAN HÜRRİYET'ten 21 Ekim Gazeteciler Günü ile ilgili basın açıklaması

Hürriyet'ten Gazeteciler Günü Mesajı
banner158
banner174
 

Özgür, tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı meslek guruplarının başında gelmektedirler. Doğru bilgilendirilmiş çağdaş bir toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir. Ülke olarak gelişmiş bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, o zaman özgür ve güçlü bir basına ihtiyacımız var demektir.

Toplumu bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan, her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerindedir. Ne var ki;  gazetecilerin işsizlik, sendikasızlık, yayın yasakları, akreditasyon uygulamaları, kanunlarda basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyen maddeler gibi pek çok sorunlarla karşı karşıya olduğunun farkındayız. Bu sorunları çözmek adına yapacağımız mücadelede basın emekçileriyle yan yana olduğumuzun unutulmamasını temenni ederim.

Kamuoyunun doğru, tarafsız, ilkeli ve en hızlı şekilde haber alması için  zaman mefhumu gözetmeden  gecesini gündüzüne katarak mesleklerini icra eden değerli basın emekçilerinin 21 Ekim Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2018, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER