Söylemesi kolay Avrupa şampiyonu!

 Oysa bu mertebeye ermek öyle her babayiğidin harcı değil bilesiniz.
Özel bir meziyet gerek. Bu meziyeti marmanlamak ve çok çalışmak gerek.
Tıpkı Eray Şamdan gibi.
Tıpkı Adnan Şamdan gibi...
Yıllarını uzakdoğu sporuna vermiş bir isim Adnan Şamdan.
Sporculuk hayatıda, antrenörlük hayatı gibi başarılarla dolu bir isim.
Hep dik bir duruş sergiledi. Ne siyasi kimliğini nede yaşam tarzından ödün vermedi.
Ödün verdiği tek şey çocukları oldu. Sadece Eray Şamdan değil, elinde büyüttüğü, şampiyon yaptığı, geleceğini hazırladığı çekirgelerinin daha iyi koşullarda spor yapmaları adına kendisi için yapmadığı şeyleri yaptı.
Adam ettiği, meslek sahibi yaptığı çocuklarının riyakarsızlıkları ilede karşılaşsa “Allah yollarını açık etsin, varsın onlar iyi olsun” temennisinde bulundu bir baba gibi!
Gebzemizi, bölgemizi, Türkiyemizi hep başarı ile gururla temsil eden sporcular yetiştirdi, Milli takım hocalığı yaptı Adnan Şamdan.
Şimdilerde Şamdan ailesi daha mutlu daha bir gururlu.
Türkiye’ye tarihi bir rekor başarı yaşatan oğulları Eray Şamdan’ın dördüncü kez Avrupa şampiyonu olmasının haklı gururunu yaşıyorlar.
Avrupa’nın en iyi sporcularının iştirak ettiği, Türkiye’nin elit sporcularından oluşan Karate takımımızın yıldızı Eray Şamdan daha 18 yaşında olmasına rağmen kariyerine 1 dünya, 4 Avrupa ve sayısız Türkiye şampiyonluğu elde etmiş bir değer.
Malasef ki bu değere Gebze sahip çıkamıyor.
Avrupa şampiyon sporcumuz bir çok sponsorluk altında, bir çok kulüp adına yarıştı.
Son adresi ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor kulübü.
Avrupayı dize getirdik
Bir spor adamı olarak gönül isterdiki Avrupa şampiyon sporcumuz Gebze adına, Gebze Belediyesi adına birincilik kürsüsüne çıksaydı.
Gönül isterdiki Avrupa şampiyon sporcumuzu Gebze kenti olarak karşılayıp hakettiği övgüyü sevgiyi verebilseydik.
Gönül isterdiki sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, topluma spor ahlakı ile sayısız sporcu, birey kazandıran Adnan Şamdan’a sahip çıkılıp, değerinde destek sunulsaydı.
Ancak yaşadığımız gerçek şuki; yine değerlerimize sahip çıkmıyoruz, popülist reklamlar ve yatırımlar yaparak onca paracıklar heba ediliyor...
Herşeyi bir kenara bırakıp Avrupa şampiyonluğunu 4.kez Türkiyemize kazandıran Eray Şamdan kardeşimin gözlerinden öpüyorum.
Eray Şamdan gibi toplumuza binlerce genç kardeşimizi, spor ahlakı ile kazandıran Nevriye-Adnan Şamdan çiftinide gönülden kutluyorum...
Emeğinize, yüreğinize sağlık...

***

Eray Şamdan’ın 4.kez Avrpa şampiyonluğunu kazandırdığı aynı günün aynı saatlerinde Kastamonu’da bir destan daha yazıyorduk.
Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Avrupa kros şampiyonasında tarih yazıyordu.
Nede olsa başında bir atletizmci başkan var!
Yıllarını atlezim sporuna adamış bir başkan Şükrü Karabacak. 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte pistlerin tozunu yutmuş, en kısıtlı dönemlerde spor aşkı ile atletzim terbiyesi ile yetişmiş bir ismin başında olduğu Darıca’da sporun ön planda olmasıda elbetteki normal.
Buz kesen soğuğa rağmen atletzm takımını Kastamonu’da yalnız bırakmayan başkan Şükrü Karabacak’ın gelen tarihi şampiyonluk ardından yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi.
Şampiyonanın favorisi Fenerbahçe takımını geride bırakıp 53 yıllık atletzim tarihinde inanılmaz bir başarı göstererek 3.kez Avrupa şampiyonluğuru elde eden Darıca atletlerini, hocalar İlker Topal ve Murat Kurtak’ı tebrik ediyorum.
Büyük bir mutluluk ve onur yaşadık... Yüreklerine sağlık.

***

Hani aynı günde aynı saatte gelen bu Avrupa şampiyonluklarını bütünleştirmek gerek diye düşünüyorum.
İki Avrupa şampiyonu aynı çatı altında olsa fena olmaz hani. 
Sporcu başkan Şükrü Karabacak, şampiyon sporcumuz Eray Şamdan’ı da Darıca Belediyesi Kültür spor kulübüne transfer etse Avrupa  nezdinde bir transfere imza atmış olur...      
YORUM EKLE